Δελτίο Τύπου για τις επιθέσεις των ΜΑΤ στις κινητοποιήσεις

Προετοιμάζοντας το κλίμα για το αποφασιστικό χτύπημα του εργατικού και λαϊκού κινήματος η κυβέρνηση, εν όψει της ψήφισης των νέων αντεργατικών μέτρων για την απεργία και τις ΣΣΕ και της σκλήρυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής που έχει συμφωνήσει και αποφασίσει να εφαρμόσει για τα επερχόμενα χρόνια, προχώρησε σε μια επίδειξη του «δεξιού» πρόσημού της επιστρατεύοντας τις δυνάμεις καταστολής, τις τρομοκρατικές επιθέσεις τους, τη χρήση χημικών, τις συλλήψεις εργαζομένων για να αντιμετωπίσει τις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις κόντρα στην αντεργατική κυβερνητική και εργοδοτική επίθεση.

Μέσα σε μια μέρα, στις 29 Νοέμβρη, με κυβερνητική εντολή και κατ’ απαίτηση των Τραπεζών και μεγαλοεργοδοτών  τα ΜΑΤ επιτέθηκαν:

Στους εργαζόμενους από εργατικά συνδικάτα και λαϊκές επιτροπές, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παρέμβασης ενάντια σε πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών στο Ειρηνοδικείο Αθήνας.

Στους απεργούς- εργαζόμενους στο πρώην ΣΜ Καρυπίδης στα Γιάννενα  που διεκδικούν από την νέα εργοδοσία MARKET IN την καταβολή των δεδουλευμένων και την επαναπρόσληψή τους. Η αστυνομία, ύστερα από μήνυση της εργοδοσίας, προχώρησε και σε συλλήψεις απεργών, συνδικαλιστών και εργαζομένων, που με απόφαση του ΕΚ Ιωαννίνων εκφράσανε την αγωνιστική συμπαράστασή τους στους απεργούς.

Στους φοιτητές και εργαζόμενους στις φοιτητικές εστίες που οι πρώτοι διεκδικούν την άμεση λειτουργία των εστιατορίων και τη σίτισή τους και οι δεύτεροι (απολυμένοι από τους εργολάβους) την άμεση επαναπρόσληψή τους με σχέσεις σταθερής και μόνιμης εργασίας.

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική τρομοκρατική στάση απέναντι στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Να είναι βέβαιη η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί και υπερασπίζεται, πως η εργατική τάξη, ο λαός δεν πρόκειται να υποκύψουν στην κρατική βία και τρομοκρατία. Θα οργανώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη τους ενάντια στην πολιτική αυτή.

Δεν θα κάνουμε πίσω από την διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Όλοι στις Απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα στις 14 Δεκέμβρη.

                                                                                                   Το Διοικητικό συμβούλιο