Δελτίο Τύπου για την Παλαιστίνη

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ
ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Το έγκλημα στην Παλαιστίνη έχει όνομα, έχει ένοχο, έχει συνενόχους. Είναι η γενοκτονία σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης, που πραγματοποιεί το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Ένα κράτος που αφαιρεί με την στρατιωτική βία το δικαίωμα της κρατικής υπόστασης σε ένα άλλο λαό, που κλέβει τη γη του, τα σπίτια του, την περηφάνια του, τη ζωή του.

Οι υποστηρικτές του Ισραήλ, όσοι συνεργάζονται μαζί του στην στρατιωτική και αποτελεσματικότερη άσκηση της δολοφονικής βίας του σε βάρος των Παλαιστινίων- όπως οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ-, όσοι του δίνουν το «δίκιο» της «αυτοάμυνας», όσοι καλούν «τα δύο μέρη σε αποκλιμάκωση της βίας», θάβουν με άλλο τρόπο τα απαράγραπτα και στοιχειώδη δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού, να έχει το δικό του κράτος, να είναι κυρίαρχος στη γη του, να μπορεί να υπερασπιστεί την ύπαρξή του απέναντι στους καταπατητές του. Κι αυτοί είναι κύρια οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, που ξεκάθαρα στηρίζουν το Ισραήλ.

Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο για άλλη μια φορά λαό της Παλαιστίνης. Καταγγέλλουμε την δολοφονική βία του Ισραηλινού κράτους και την έξαλλη επιθετικότητα ισραηλινών εποίκων που αρπάζουν σπίτια παλαιστινίων.

Εδώ και τώρα να αναγνωριστεί το κράτος της Παλαιστίνης στα εδάφη πριν το 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η κυβέρνηση της ΝΔ να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση της Βουλής και να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.