Δελτίο Τύπου για την αστυνομική επίθεση στη συγκέντρωση του Πολυτεχνείου

Το κράτος της ΝΔ, του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, του βραβευμένου από το FBI(!!!) υπουργού… επιστασίας του λαού Χρυσοχοΐδη και του αρχιαστυνόμου της ΕΛΑΣ:
> αφού πρώτα αποφάσισε και διέταξε να μην γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου,
> αφού είδε την διαταγή του να γίνεται κουρέλι από τους συγκεντρωμένους,
> αφού συνειδητοποίησε πως δεν θα μπορούσε να συνεχίσει τη συκοφαντία, ότι η συγκέντρωση θα διέσπειρε τον ιό, καθώς ήταν μια άψογα από υγειονομικής πλευράς οργανωμένη συγκέντρωση
> αφού πήρε χαμπάρι πως όλος ο κόσμος έβλεπε τις συγκεντρωμένες αστυνομικές δυνάμεις να παραβιάζουν τα μέτρα πρόληψης και να γίνονται αυτές εστίες διασποράς,
κατέφυγε στον ένα και μοναδικό τρόπο που ξέρει για να αντιμετωπίζει τον εχθρό λαό, τη βία και τρομοκρατία. Χημικά, αύρες με αντλίες νερού, γκλόμπς, συλλήψεις, προσαγωγές, θράσος και αυθάδεια από πάνοπλους αστυνομικούς προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτές.

Καταγγέλλουμε για την απρόκλητη και τρομοκρατική αστυνομική επίθεση ενάντια στη συγκέντρωση του εορτασμού του Πολυτεχνείου, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σαν αυτουργούς και οργανωτές της επίθεσης.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια να εμποδιστεί ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου, να ακουστούν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του ξεσηκωμού, κατ’ εντολή του Πάιατ.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει τις φωνές που ξεσκεπάζουν την αντιλαϊκή, θανατηφόρα για το λαό πολιτική της στο θέμα αντιμετώπισης της πανδημίας, που προβάλουν τα αιτήματα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Για άλλη μια φορά απέτυχαν. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν να σβήσει τα συνθήματα του Πολυτεχνείου. Αν η κυβέρνηση ζήλεψε τις χουντικές μεθόδους, ας το ξέρει πως θα παίρνει απάντηση με όλο και περισσότερα Πολυτεχνεία.