Δελτίο Τύπου για την απεργία της ΟΕΝΓΕ

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιούν στις 24/9 οι νοσοκομειακοί γιατροί. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που αποδείχνεται ισχυρότερο από το προηγούμενο, με εκατοντάδες κάθε μέρα προσβαλλόμενους, εισαγόμενους στις ΜΕΘ και τους απανωτούς θανάτους, έφερε το δημόσιο σύστημα υγείας στα όριά του, τους εργαζόμενους σ’ αυτό και ειδικά τους γιατρούς στην εξάντληση, τους έχοντες ανάγκη από νοσοκομειακή περίθαλψη για άλλες σοβαρές αρρώστιες στην απόγνωση.
Η κυβέρνηση αντί να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση όλων των κενών και ελλείψεων, άφησε τις δημόσιες δομές στην ίδια κατάσταση, με απλά μπαλώματα, που ήταν δεδομένο πως θα αποδείχνονταν ανεπαρκέστατα.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν μπορούν άλλο να ανεχτούν την κυβερνητική ανευθυνότητα. Τέρμα με την ατομική ευθύνη των πολιτών, τέρμα με τις αυστηρές υποδείξεις. Ο λαός έδειξε μια φορά την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητά του και θα την ξαναδείξει. Η κυβέρνηση εμφανίζεται τελείως ανεύθυνη, αρνείται να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Απαιτούμε εδώ και τώρα ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των υγειονομικών, όπως εκφράζονται το πλαίσιο της ΟΕΝΓΕ. Η κυβέρνηση να επιβάλλει στους εργοδότες όλα τα μέτρα για την προφύλαξη των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, να υλοποιήσει όσα ζητούν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία, να αποφορτίσει το στρίμωγμα του λαού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Σε κάθε περίπτωση την απόλυτη ευθύνη για τη νέα πιο θανατηφόρα επέλαση της πανδημίας την έχει η κυβέρνηση κι αυτό ο λαός δεν πρόκειται να το ξεχάσει.