Δελτίο Τύπου για την ανακοίνωση μη εφαρμογής του Επανυπολογισμού

Αθήνα 16 Νοεμβρίου 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ανακοίνωση μη εφαρμογής του επανυπολογισμού  και της περικοπής των συντάξεων είναι αποτέλεσμα του αγώνα, των συνεχών κινητοποιήσεων του συνταξιουχικού κινήματος  και όχι της  κυβέρνησης  που τον επέβαλε πριν δυο χρόνια με το Ν. Κατρούγκαλου 4387/2016 – νόμο ταφόπλακα του ασφαλιστικού συστήματος,  για τον οποίο ο πρωθυπουργός  δήλωνε  περήφανος, ότι θα τον εφαρμόσει πλήρως. Με  αγώνες  στο «δρόμο»  και όχι με αιτήσεις οι συνταξιούχοι πήραμε πίσω  τον Οκτώβριο του ’17 τις  παράνομες κρατήσεις.

Αυτόν τον αγώνα συνεχίζουμε και σήμερα με την ΟΣΙΚΑ – Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων μέχρι την οριστική κατάργηση όλου του Νόμου Κατρούγκαλου, μέχρι την καταβολή όλων των παρανόμως παρακρατηθέντων ( δώρων και λοιπών παρακρατήσεων), την κατάργηση των μνημονίων και την επαναφορά των συντάξεών μας στα αρχικά τους επίπεδα, για Δημόσιο, καθολικό δωρεάν για όλους σύστημα Υγείας.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να μην επαναπαυθούν αλλά  μαζικά, μαχητικά να πάρουν μέρος  στα συλλαλητήρια που διοργανώνει η ΣΕΑ των συνταξιούχων:

στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 19/11  ώρα 11.00 στο άγαλμα Βενιζέλου, 

Στην Αθήνα την Τρίτη 20/11 ώρα 11.00 στην πλ. Κλαυθμώνος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο