ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ

Αθήνα 4 Σεπτέμβρη 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πιστή στο δόγμα «υπηρετούμε τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας με κάθε τρόπο», το οποίο ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις του…παλαιοκομματικού κράτους, της «δεξιάς», του «σκότους» κλπ, προχώρησε σε υπογραφή παράτασης  της «συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας» με τις ΗΠΑ. Με αυτήν οι Αμερικανοί – και το ΝΑΤΟ – θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν όλες τις στρατιωτικές υποδομές στη χώρα μας, για την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών επιθετικών ενεργειών τους σε βάρος των χωρών και λαών – και του ελληνικού – όλης της ευρύτερης περιοχής, σε αντιπαράθεση κύρια με τους αντίστοιχους σχεδιασμούς των Ρωσικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Με πρωταγωνιστικό το ρόλο της βάσης της Σούδας θα εκπαιδεύουν τα στρατεύματά τους, θα διευκολύνουν την υλοποίηση των σχεδιασμών τους, θα ενισχύουν τις δυνατότητές τους για άμεσες πολεμικές και άλλες επεμβάσεις, όπως έκαναν στο παρελθόν (Αφγανιστάν, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία κα.) και κάνουν και σήμερα (Λιβύη, Συρία).

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την ενέργειά της αυτή, που εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας όλο και πιο βαθειά στους επικίνδυνους για τα λαϊκά συμφέροντα, την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας μας ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και πολεμικών παρεμβάσεων.

Απαιτούμε να καταργηθεί άμεσα κάθε τέτοια συμφωνία, να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις, να αποσυρθούν όλα τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα από τη χώρα μας, να φύγουμε από το ΝΑΤΟ. Για τους στόχους αυτούς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, εντείνοντας και συντονίζοντας ακόμα περισσότερο την δράση μας με το αντιιμπεριαλιστικό λαϊκό κίνημα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ