Δελτίο Τύπου για τη … λεγόμενη 13η Σύνταξη

Αθήνα 20 Μάη 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Πλην αλέκτωρ λαλήσαι τρις» αποκαλύφθηκε η απάτη της κυβέρνησης όσον αφορά στην περίφημη… 13η σύνταξη. Η κυβέρνηση ονόμασε το επίδομα που έδωσε στους συνταξιούχους «σύνταξη» για να δικαιολογήσει τις παρακρατήσεις για εφορία, εισφορά στον ΕΦΚΑ και στον ΑΚΑΓΕ, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να «πάρουν στο χέρι» πολύ λιγότερα απ’ όσα τους είχε κάνει να πιστέψουν. Αντί για ψίχουλα τελικά μοίρασε ψιχουλάκια(!!!)
Η μεθόδευση για το θέμα αυτό αποκαλύπτει την πραγματικότητα των ψεύτικων ελπίδων που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση όσον αφορά στην εφαρμογή πολιτικών «για τους πολλούς», τώρα που… βγήκαμε από την επιτροπεία. Ότι και να τάξει ο ΣΥΡΙΖΑ στο λαό για το μέλλον, ώστε να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας, δεν έχει καμία αξία. Μόλις χτες ο πρωθυπουργός ανήγγειλε την απόδοση ενός… δεύτερου δώρου Χριστουγέννων το Δεκέμβρη, μια παγκόσμια πρωτοτυπία.
Η κυβέρνηση αυτή θα εξακολουθήσει να υλοποιεί την πολιτική των τριών μνημονίων, που τσάκισαν τις συντάξεις μας και σε καμιά περίπτωση δεν κάνει λόγο για αποκατάστασή τους.
Ταυτόχρονα η ΝΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις περικοπές των συντάξεων που έκανε, αλλά ξεχνάει αυτές που έκανε η ίδια, ενώ δεν λέει κι αυτή κουβέντα για την επαναφορά τους στα επίπεδα προ κρίσης. Κι οι δύο με τα τρία μνημόνιά τους και τα αντιασφαλιστικά μέτρα τους κατακρεούργησαν τις συντάξεις μας κι αυτό δεν πρόκειται να το αλλάξουν.

Ο προεκλογικός δικομματικός καυγάς τους δεν μπορεί να κρύψει την ταύτισή τους για το ζήτημα αυτό, όπως και σε όλα τα άλλα.

Οι συνταξιούχοι δεν πέφτουμε στην παγίδα της επιλογής ποιος από τους δύο θα εξακολουθήσει να μας κλέβει τις συντάξεις. Και οι δυο το ίδιο θα κάνουν. Γι αυτό στις εκλογές θα ανατρέψουμε τον εκβιασμό τους, θα τους τιμωρήσουμε και τους δύο, αλλά επίσης θα στείλουμε το μήνυμα πως δεν υποχωρούμε από τα αιτήματά μας, που με αγωνιστικό τρόπο θα συνεχίσουμε να τα διεκδικούμε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο