Δελτίο Τύπου για τα πυρηνικά στον Άραξο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υλοποίηση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για τις βάσεις προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Και στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η επανενεργοποίηση της βάσης του Άραξου, με την μεταφορά και εγκατάσταση και πάλι, μετά από δυο περίπου δεκαετίες, αμερικάνικων πυρηνικών όπλων εκεί. Τα σούρτα – φέρτα αμερικανών, ΝΑΤΟικών και Ρώσων (!!) αξιωματούχων (ειδικών στα «ειδικού τύπου» οπλικά συστήματα) που επιθεωρούν τη βάση, παράλληλα με μη διαψευδόμενα δημοσιεύματα στον τύπο, που αναφέρονται στους σχεδιασμούς για μεταφορά μέρους των πυρηνικών όπλων από την βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία στον Άραξο, ενισχύουν την ανησυχία του λαού για την μετατροπή της χώρας μας και πάλι σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ιμπεριαλισμού για την υλοποίηση των σχεδίων του με την αμερικανονατοϊκή απόφαση για «το δικαίωμα στο πρώτο πυρηνικό πλήγμα», που σύμφωνα, με τις δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν, μετατρέπει κάθε χώρα που διαθέτει τέτοιους εξοπλισμούς σε στόχο παρόμοιων, εκ μέρους της, πυρηνικών αντιποίνων.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τις προηγούμενες που άνοιξαν το δρόμο για την εξέλιξη αυτή – με την δρομολόγηση της συμφωνίας για τις βάσεις, που θέτουν τη χώρα και το λαό μας σε τέτοιους τρομερούς κινδύνους, μπλέκοντάς μας στο κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων.
Λέμε όχι στην εγκατάσταση των βάσεων.  Λέμε όχι στην μεταφορά πυρηνικών και κάθε είδους εξοπλιστικών συστημάτων στον Άραξο.
Απαιτούμε να ακυρωθεί η συμφωνία με τις ΗΠΑ. Αγωνιζόμαστε να φύγουν όλες οι ξένες βάσεις από τη χώρα μας.
Καμία συμμετοχή της χώρας και των ενόπλων δυνάμεών της στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και προετοιμασίες. Έξω τώρα από το ΝΑΤΟ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο