Δελτίο Τύπου για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη

Η οργή και αγανάκτηση του λαού θα σαρώσουν την κρατική, αστυνομική επιχείρηση επιβολής της τρομοκρατίας και βίας ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού. Η καθοδηγούμενη από την κυβέρνηση αστυνομική βία και αυθαιρεσία, η τραμπούκικη συμπεριφορά σε βάρος αθώων πολιτών, με τη δικαιολογία της πανδημίας, δεν γίνεται ανεκτή.
Οι πρώτες αγωνιστικές αντιδράσεις με τις μεγαλειώδεις λαϊκές συγκεντρώσεις στη Ν. Σμύρνη και στη Νίκαια, οι φοιτητικές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις κόντρα στο νόμο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη και στη συνεχή και προκλητική παρέμβαση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, για το ασφαλές άνοιγμα των Σχολών, αποτελούν ισχυρές απαντήσεις στην κυβερνητική πολιτική. Οι κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων, ειδικά των υγειονομικών με τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας του λαού σημαδεύουν τον πραγματικό ένοχο για την τραγική κατάσταση που ζουν τα λαϊκά στρώματα.

Όσο κι αν προσπαθούν τα κυβερνητικά στελέχη και τα παπαγαλάκια του συστήματος, μέσα από τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, να συκοφαντήσουν το εργατικό κίνημα, να του χρεώσουν την ευθύνη για την διασπορά του ιού δεν θα το καταφέρουν. Ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί την τύχη του στην κυβέρνηση και στα κρατικά όργανα, που ρόλος και στόχος τους είναι η περιφρούρηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, της κερδοφορίας του, με το παράλληλο τσάκισμα των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Θα κλιμακώσουμε τη δράση μας. Καλούμε τους συνταξιούχους σε συμμετοχή στο Παννατικό Συλλαλητήριο των εργατικών συνδικάτων στις 17 Μάρτη, Τετάρτη 6 μμ στα Προπύλαια.
   Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Του λαού η πάλη θα την σπάσει.