Δελτίο Τύπου για ΓΣΕΕ

Αθήνα 8 Νοέμβρη 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Συνεπής» στον διασπαστικό και προβοκατόρικο ρόλο της η ηγεσία της ΓΣΕΕ, για άλλη μια φορά προσπαθεί να υπονομεύσει και να εξευτελίσει κάθε έννοια αγωνιστικής δράσης, ειδικά της απεργίας, την οποία σε συμφωνία με την κυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία επιχειρούν και με νόμους και στην πράξη να την απαξιώσουν στα μάτια των εργαζομένων.
Όλο το προηγούμενο διάστημα απέρριπτε «μετά βδελυγμίας» κάθε σκέψη και πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργιακή κινητοποίηση. Στριμωγμένη όμως από τις αποφάσεις δεκάδων ταξικών συνδικάτων και ειδικά μετά την απόφαση του Ε.Κ. Αθήνας για κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 14/11, υποχρεώθηκε να κάνει ελιγμό και στη συνεδρίαση της Διοίκησης στις 4/11 αποφάσισε κι αυτή το ίδιο. Όμως για να εκτελέσει και το «καθήκον» προς κυβέρνηση – εργοδοσία μετέφερε την ημέρα για τις 28/11, σε μια προσπάθεια αφ’ ενός να αχρηστεύσει την όλη δουλειά οργάνωσης και δράσης για την προπαγάνδιση και προετοιμασία της απεργίας, που είχαν κάνει τα συνδικάτα, αφ’ ετέρου να περάσει στους εργαζόμενους το σκεφτικό να μην παίρνουν τόσο στα σοβαρά αυτή την τόσο σημαντική δράση σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική και με στόχο την διεκδίκηση αιτημάτων με βάση τις δικές τους ανάγκες (ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς, συνθήκες εργασίας, μονιμότητα στην εργασία και άλλα).

Έτσι οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν ξεχωριστά και πάλι, αφού η ΑΔΕΔΥ είχε πάρει απόφαση για τις 14/11. Αυτή η διασπαστική τακτική των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού όμως δεν θα πετύχει τους στόχους της. Η απεργία θα γίνει με τα καθαρά εργατικά ταξικά χαρακτηριστικά και αιτήματά της. Οι εργαζόμενοι θα υπερασπιστούν την απεργία, θα αναδείξουν και θα διεκδικήσουν τα αιτήματά τους. Και θα ξεφορτωθούν σύντομα τις δυνάμεις αυτές που παίζουν το ρόλο του Δούρειου Ίππου μέσα στο εργατικό κίνημα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο