Δ. Τ. για την εκχώρηση έκδοσης των συντάξεων στους ιδιώτες

Η κυβέρνηση βήμα – βήμα προωθεί το σχεδιασμό της πολιτικής της για ιδιωτικοποίηση του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης, του συνταξιοδοτικού. Μετά την εξαγγελία για εκχώρηση της επικουρικής σύνταξης σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, (βλ. πόρισμα Πισσαρίδη) τώρα, χρησιμοποιώντας σαν δικαιολογία τη δική της άρνηση να λύσει το πρόβλημα της έγκαιρης έγκρισης και απόδοσης των εκκρεμών συντάξεων- που η ίδια είχε υποσχεθεί πως θα έπραττε άμεσα, αποφάσισε να εκχωρήσει το έργο της έκδοσης των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ, σε ιδιώτες, μέσω της πρόσληψης «μάνατζερ», που θα έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια. Γιατί είναι βέβαιο πως η ρύθμιση αυτή δεν θα περιοριστεί στην απόδοση μόνο των σημερινών εκκρεμουσών συντάξεων, αλλά θα επεκταθεί συνολικά στη διαδικασία της έκδοσής τους σε μόνιμη βάση.

Το πρόβλημα, που χρόνια ολόκληρα όλες οι κυβερνήσεις άφησαν σκόπιμα να διογκωθεί, τώρα αξιοποιείται για τη δημιουργία ενός ακόμα πιο μεγάλου προβλήματος για τους ασφαλισμένους. Έτσι αφού απέλυσε έμπειρους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, αφού αρνείται την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση των υπηρεσιών του, αφού προσέλαβε συνταξιούχους για την διεκπεραίωση του έργου αυτού, τώρα ανέθεσε σε στέλεχος της ΝΔ να προωθήσει τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ. Το παζλ της συνολικής εκχώρησης του συνταξιοδοτικού συμπληρώνεται. Μετά την ιδιωτικοποίηση του επικουρικού σκέλους του ΕΦΚΑ, σταδιακά θα παραδοθεί και αυτό της κύριας σύνταξης σε ιδιώτες, έτσι ώστε σε επόμενη φάση να ολοκληρωθεί η πλήρης εκχώρηση του συνταξιοδοτικού σε επιχειρήσεις του κλάδου της ασφάλισης.

Το συνταξιοδοτικό κίνημα δεν θα μείνει άπραγο να παρακολουθεί αυτή την αντεργατική- αντισυνταξιουχική μεθόδευση της εξαφάνισης του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης από την κυβέρνηση. Θα μας βρει μπροστά της σε κάθε τέτοια προσπάθειά της.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ