Δελτίο τύπου για τους φοιτητές στη Λάρισα


   Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πολιτική της, έχει οδηγήσει εδώ και καιρό στην εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα, στην πείνα και στο θάνατο μαθητές και φοιτητές με αποκορύφωμα το τραγικό περιστατικό στη Λάρισα.
   Σαν να μην έφτανε αυτό, σαν να μην έφταναν οι τόσες περικοπές, που εξανέμισαν μισθούς και συντάξεις, που κατακρεούργησαν τα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, χάριν της αποκλειστικής εξυπηρέτησης των σχεδιασμών του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, για υψηλή κερδοφορία και ανάπτυξη πάνω στα συντρίμμια συνταξιούχων, εργαζομένων και των οικογενειών τους, τώρα ανακοινώνει με περίσσιο θράσος νέες περικοπές, έως και κατάργηση, των επικουρικών συντάξεων. Επιχειρείται η μετατροπή των συντάξεών μας σε προνοιακά βοηθήματα, η παραπέρα υποβάθμιση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων στην  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υγεία, η επιβολή νέας φορολογικής αφαίμαξης.
   Με τις νέες εξαγγελίες της, η τρικομματική κυβέρνηση απαγορεύει ουσιαστικά και αυτή τη μητρότητα στα νέα ζευγάρια, καταργώντας το πενιχρό επίδομα τοκετού και οδηγώντας το θεσμό της γέννας στα επίπεδα τριτοκοσμικής χώρας.
   Απαιτούμε να σταματήσει η τρικομματική κυβέρνηση κάθε σκέψη για περικοπές και χαράτσια.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους, συσπειρωμένοι στην Ομοσπονδία συνταξιούχων του ΙΚΑ, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούμε:
   -Για την κατάργηση όλων των αντισυνταξιουχικών, αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων, συμβάσεων και μνημονίων, καθώς και την αποκατάσταση των εξανεμισμένων μας, πιά, μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων στην υγεία και περίθαλψη.
   -Για το δικαίωμά μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια, τη δική μας και των παιδιών μας. Δικαιώματα που κατακτήσαμε με τη δουλειά μας και τους αγώνες μας.