Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση – Εκλογές του Π.Σ.Σ.Δ-Τ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Η ανελέητη επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης, του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ σε βάρος των συνταξιούχων και εργαζομένων δεν πρόκειται να έχει τέλος. Η όξυνση και το βάθος της κρίσης του καπιταλισμού δεν αφήνουν κανένα περιθώριο  στο μεγάλο κεφάλαιο για έξοδό του από την κρίση. Τα μέτρα δεν πρόκειται να τελειώσουν τουλάχιστον μέχρι το 2023, χρονιά που οι εκπρόσωποι της ΕΕ υπολογίζουν πως το χρέος της Ελλάδας θα… πέσει στο 120% (! !) και θα γίνει . . . βιώσιμο (!!!). Το χρέος βέβαια, γιατί για εμάς ούτε νοιάζονται, ούτε τους απασχολεί πως και  πόσοι θα έχουμε επιβιώσει.    Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, όλα τα λαϊκά στρώματα, νιώθουμε στο πετσί μας τις πολιτικές κεφαλαίου, Ε.Ε., που προστάζουν : «τσακίστε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις  εργαζομένων και συνταξιούχων σε όλη την  Ευρώπη για να ευημερήσουν τα κέρδη των καπιταλιστών». Γιατί τα ίδια ακριβώς μέτρα εφαρμόζονται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Με χρέος ή όχι, με ελλείμματα ή όχι, με ικανούς ή ανίκανους πολιτικούς, με κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές ή και “αριστερές κυβερνήσεις”.
  Αποδείχνεται κάθε μέρα πως η λυκοσυμμαχία της ΕΕ δεν έχει κανένα καλό να προσφέρει στο λαό μας, αντίθετα θα χειροτερέψει τραγικά τη ζωή μας. Νέα μέτρα ήδη εξήγγειλε ΔΝΤ και Ε.Ε και ακόμη περισσότερα σχεδιάζονται μέσα από τη ρήτρα αυτόματης διόρθωσης, παρά τις υποκριτικές κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα πάρουν άλλα μέτρα. Έτσι η μονομερής διαγραφή του χρέους με έξοδο από την Ε.Ε. είναι η μόνη λύση  για τη σωτηρία συνταξιούχων και εργαζομένων, του μέλλοντος των παιδιών μας.
  Αποδείχνεται κάθε μέρα πως δεν μας σώζουν οι πλουτοκράτες και οι τρόϊκές τους με τα δάνειά τους, αλλά ότι εμείς τους σώζουμε, με τους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις μας, που μας τα παίρνουν με το έτσι θέλω. Πως όσο οι κεφαλαιοκράτες κρατάνε στα χέρια τους τα ηνία της οικονομίας και της εξουσίας, όσο καρπώνονται τον τεράστιο πλούτο, που οι εργαζόμενοι παράγουν (ασύλληπτα είναι τα ποσά – κέρδη που έχουν βγάλει στο εξωτερικό), ο λαός θα εισπράττει φτώχεια και εξαθλίωση.  Έτσι, επιτακτικά  προβάλλει η αναγκαιότητα της άλλης οργάνωση της οικονομίας, του κράτους και της κοινωνίας που στο κέντρο της θα έχει τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (!!) εντείνει την επίθεση σε όλα τα μέτωπα, κάνοντας καθαρό πως η λεηλασία μας δεν έχει τελειωμό. Οι δηλώσεις Βρούτση για νέο ασφαλιστικό, συντάξεις κάτω από  τον κατώτατο μισθό κλπ, δεν αφήνουν περιθώρια  εφησυχασμού και αδράνειας  .
*  το φορολογικό που ψηφίστηκε, θα μειώσει ακόμα περισσότερο τις συντάξεις μας, βάζοντας άγριο χέρι και στους χαμηλοσυνταξιούχους, άλλωστε τέτοιοι είμαστε όλοι πια, με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, πρόστιμο για ανεπαρκή αριθμό αποδείξεων, μείωση φορολογικών κλιμακίων κ.α..
*  τα χαράτσια που επιβάλλονται για κάθε ακίνητο και περιουσιακό στοιχείο, θα συνοδευτούν από την απειλή της κατάσχεσής τους, όσων αδυνατούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν. Κι ακόμα η τρόικα (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Τράπεζα) απαιτεί την κατάσχεση των όποιων καταθέσεων έχουμε στην τράπεζα. Θα μας αρπάξουν τα σπίτια, τα χωράφια και τις καταθέσεις αυτοί, που κάποτε τρομοκρατούσαν το λαό πως «άμα έρθουν οι κομμουνιστές θα του τα πάρουν»
*  στην υγεία και περίθαλψη, η χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ με μέρος του δανείου, συνοδεύτηκε  από νέα μέτρα χειροτέρευσης της κατάστασης για τους ασφαλισμένους (φάρμακα με μεγαλύτερη επιβάρυνση, μείωση συμβεβλημένων γιατρών, πληρωμή εξετάσεων στα ιδιωτικά κέντρα, χαράτσι εισόδου 25 ευρώ σε νοσοκομείο κλπ).
*  οι αυξήσεις τιμολογίων σε μια σειρά υπηρεσίες (τιμολόγια ΔΕΗ και ειδικά τέλη για την ενέργεια, εισιτήρια, είδη πρώτης ανάγκης, πετρέλαιο θέρμανσης κ.α.) κάνουν τη ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη.
   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Απέναντι σ’ αυτή την επίθεση δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, ολόκληρο το λαό, παρά μόνο: ο δρόμος της οργάνωσης, της συσπείρωσης, της ενότητας στη δράση, για την ανάπτυξη ενός ισχυρού, ταξικού, αγωνιστικού μετώπου, που θα παλέψει αποφασιστικά, με κάθε μορφή πάλης για να αναχαιτίσει την επίθεση. Που θα απαιτήσει την ακύρωση των μνημονίων, των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων. Που θα υψώσει φράγμα ταξικής , λαϊκής αλληλεγγύης ανάμεσα στα στρώματα του δοκιμαζόμενου λαού, που θα μετουσιώνει την αγανάκτηση σε απόφαση για δράση και  θα μετατρέπει την απογοήτευση και την παθητικότητα σε ενεργή συμμετοχή στους αγώνες. Να προετοιμαστεί για την αντεπίθεση που θα ανατρέψει όλη αυτή την βάρβαρη κατάσταση. Ο λαός μας είναι δοκιμασμένος και έμπειρος.
   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Ο Σύλλογός μας, μετά και την έγκριση του καταστατικού του, προχωρά σε άμεσα μέτρα οργάνωσής του. Στις 20 Φλεβάρη, Τετάρτη, ώρα 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών του στην αίθουσα των εμποροϋπαλλήλων ( Αγ. Φιλοθέης 5β, Ιερά Μητρόπολη Αθήνας, όπου θα συζητηθούν τα θέματα που μας απασχολούν και  θα ψηφιστεί πρόγραμμα δράσης, θα εκλεγεί εφορευτική επιτροπή που θα διεξάγει τις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης (Διοικητικό Συμβούλιο, Κ.Ε.Ε., αντιπροσώπους για την ΓΑΣ και την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ).
    Στις 27/2 έως και  1/3/2013 (Tετάρτη-Παρασκευή) θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη των παραπάνω οργάνων. Οι εκλογές θα γίνουν στο χώρο του Συλλόγου  (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος Αθήνα)  και από τις 7 π.μ μέχρι τις 7 μ.μ.
   Καλούμε όλους τους συνταξιούχους από τις πρώην ΔΕΚΟ και Τράπεζες να γραφτούν μέλη και να πάρουν μέρος στην Γ.Σ του Συλλόγου και  στις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας Διοίκησής του. Να συσπειρωθούμε στον Π.Σ.Σ.Δ-Τ, να τον δυναμώσουμε, να ενισχύσουμε την δράση του, για να διεκδικήσουμε μαζί και μέσα από το  ενωτικό, αγωνιστικό συνταξιουχικό κίνημα,  που εκφράζεται από την Ομοσπονδία Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ και το Συντονιστικό των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, όλα όσα δικαιούμαστε και μας κλέβουν, όλα όσα μας ανήκουν.
`
        ΟΛΟΙ στον Π.Σ.Σ.Δ-Τ, ΟΛΟΙ στη Γ.Σ. και τις ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΛΟΙ στους ΑΓΩΝΕΣ
                                 
       ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ