Κάλεσμα συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στον αγώνα των Ναυτεργατών


Συναδέλφισσες, σ/φοι,
Η  τρικομματική Κυβέρνηση, ευθυγραμισμένη πλήρως με τα κελεύσματα της Ε.Ε. συνεχίζει  τον αυταρχικό της κατήφορο  του « Νόμος και Τάξη» βιαιοπραγώντας ασύστολα, για μια ακόμη φορά,  ενάντια σε κάθε εργατικό-εργασιακό δικαίωμα, ακόμα και σε αυτό το ιερό δικαίωμα της απεργίας. Χτες επίταξε τους εργαζόμενους στο Μετρό.  Σήμερα ήταν η σειρά των ναυτεργατών και του δικαιώματός τους να υπερασπίζονται τη δουλειά τους.
Συναδέλφισσες, σ/φοι,  η πρωτοφανής αυτή επίδειξη πυγμής της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο Μετρό ή τους εργαζόμενους ναυτεργάτες. Δεν αφορά μόνο τους  κατοίκους των νησιών που θα παραδέρνουν από εδώ και πέρα στον ετσιθελισμό και αυταρχισμό κυβέρνησης και εφοπλιστών. Δεν αφορά μόνο την ασφάλεια  των επιβατών και της χώρας με την ανατροπή των συνθέσεων των καραβιών και το ξεπούλημα των λιμανιών.
Αφορά και όλους εμάς που βιώνουμε την αντιλαϊκή, αντεργατική, αντιασφαλιστική πολιτική και αυτής της τρικομματικής κυβέρνησης,  που επιχειρεί να κάνει τη ζωή μας, στην κυριολεξία κόλαση,  χάριν της απρόσκοπτης κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Συναδέλφισσες, σ/φοι, δεν αρκεί σήμερα μόνο  η καταδίκη της κυβέρνησης για την επίταξη των ναυτεργατών. Δεν αρκεί από το σπίτι η έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα τους.
Είναι ανάγκη να δούμε σαν δικό μας αγώνα, τον ηρωϊκό αγώνα των ναυτεργατών, που αψηφώντας την αυταρχική επίταξη της κυβέρνησης, ορθώνουν το ανάστημά τους και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, όπως έτσι πρέπει να δούμε και τον αγώνα του κάθε κλάδου που εναντιώνεται στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης, Ε.Ε. & ΔΝΤ.
Το «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ  ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» πρέπει να γίνει σημαία μας, πρέπει να μπολιάσει την καθημερινή μας δράση. 
Συναδέλφισσες, σ/φοι, σας καλούμε όλους αύριο Τετάρτη 6/2/2013, ώρα 09.30 στην συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των Ναυτεργατών στο τέρμα του Ηλεκτρικού στον Πειραιά.
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Π.Σ.Σ.ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ