Συλλαλητήρια για την Παιδεία

Συναδέλφισσες, συν/φοι,
 Με το σχέδιο νόμου,  για την αναδιάρθρωση  της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που κατέθεσε στη Βουλή η  Κυβέρνηση,  στοχεύει  ουσιαστικά  να διώξει έξω από το Λύκειο και τη γενική μόρφωση τα παιδιά της Λαϊκής οικογένειας, προκειμένου να τα μετατρέψει άμεσα σε φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, χωρίς εργασιακά-κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.
 Έτσι  υλοποιώντας τη στρατηγική της  Ε.Ε. για το 2020 στην παιδεία, μετατρέπει το Λύκειο σε ένα συνεχές εξεταστικό κέντρο, με απανωτές Πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών ( τέσσερες φορές στα τρία χρόνια Λυκείου), υποχρεώνοντας έτσι τα παιδιά να τρέχουν ολημερίς στα φροντιστήρια με  τεράστια οικονομική επιβάρυνση  για τις οικογένειες τους, πράγμα που θα τα οδηγήσει έξω από το λύκειο και από πολύ μικρή ηλικία στην ψευτοκατάρτιση.
Με τη δημιουργία  του τέταρτου (4ου) έτους στα ΕΠΑΛ, η Κυβέρνηση θεσμοθετεί τη λεγόμενη «μαθητεία», όπου οι μαθητές θα δουλεύουν με ημερομίσθιο εννέα (9) ευρώ και μάλιστα  χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ως σύγχρονοι δούλοι!!!, χάριν της, ακόμη υψηλότερης, κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι, μπροστά σε αυτό το ζοφερό μέλλον των παιδιών μας:
Λέμε όχι σε αυτό « το σχολείο της αγοράς», την τζάμπα εργασία της μαθητείας , τις απανωτές πανελλαδικές εξετάσεις στα ΓΕΛ & ΕΠΑΛ  και τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης. Η μόρφωση και το μέλλον των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, μας αφορά όλους, ανεξάρτητα αν έχουμε παιδιά ή εγγόνια στο Λύκειο. Είναι καίριο ζήτημα για τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς , του ίδιου του μέλλοντος της  χώρας, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου η ανάπτυξη της  επιστήμης και της  τεχνολογίας επιβάλλουν, αλλά και δίνουν τη δυνατότητα της ολόπλευρης μόρφωσης των νέων.
 Απαιτούμε την  άμεση απόσυρση του Σ/Ν της Κυβέρνησης για τη Δευτ/άθμια Εκπαίδευση.                 Διεκδικούμε:  Ενιαίο Δωδεκάχρονο Υποχρεωτικό Σχολείο για όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως, ώστε μετά την αποφοίτηση τους,  να μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν το δρόμο της επαγγελματικής τους ειδίκευσης. Καμία διαθεσιμότητα ή απόλυση εκπαιδευτικού. Να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολειά τους. Επαρκή χρηματοδότηση της Παιδείας. Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς, βιβλία και θέρμανση. 
Παίρνουμε μέρος στα συλλαλητήρια, που οργανώνουν το ΠΑΜΕ, η Αν. Γεν. Συν. Γονέων Ελλάδος -ΑΓΣΓΕ, Ομοσπονδίες Γονέων και  συνδικάτα την Τρίτη 10/9 το απόγευμα, σε όλη την Ελλάδα
Στην ΑΘΗΝΑ  ώρα 7 μ.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ώρα  6.30 μ.μ., στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ώρα 7.00 μ.μ., μπροστά στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.   Στην ΛΑΡΙΣΑ  ώρα 7.30 μ.μ.,  στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.  Στο ΒΟΛΟ ώρα 7.00, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, στις άλλες πόλεις της χώρας.                                                                                                                                              

         Το Δ. Σ. του Παν. Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ