Άρθρο του συναδέλφου Ν. Αμανάκη ” Τα Τεθωρακισμένα”

Δε συμφωνώ με τον κουρνιαχτό που σήκωσε η είδηση (REALNEWS) πως τα αυτοκίνητα των εξαίρετων κ.κ. Μιχαηλίδη και Μυλωνά Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου αντίστοιχα που οφείλει να διαθέσει  η ΕΤΕ για τις μετακινήσεις τους θα κοστίσουν πάνω από 630.000 Ευρώ.

Στην εποχή μας οι χαμένοι, οι ξεριζωμένοι, οι κυνηγημένοι, οι εξαθλιωμένοι, οι πεινασμένοι, οι καμένοι, έχουν καθήκον και ιερή υποχρέωση να διαφυλάξουν το μύθο εκείνων των ιδιαίτερων ανθρώπων  που θα διαιωνίσουν το σύστημα όπως από την εποχή του κώδικα του Μουχαρεμπί το 1776 π.χ. Έχει επιβληθεί για να εξευγενίζεται και να εξελίσσεται κοινωνιολογικά το ανθρώπινο είδος!

Κάπως έτσι φτάσανε σήμερα οι οικουμενικές και αιώνιες αρχές της δικαιοσύνης και της ισότητας να μην έχουν καμιά αντικειμενική εγκυρότητα.

Το γεγονός ότι στην καπιταλιστική οικονομία των πολυεθνικών όπου ιδιωτικοποιείται ο δημόσιος πλούτος, όπου αυξάνει η φτώχεια για τους πολλούς, όπου επικρατεί ο κυνισμός και η ωμότητα του «κόστους-οφέλους» και ο λαός έχει γίνει κλωτσοσκούφι όπως για παράδειγμα οι 17000 οικογένειες των συντ/χων ΕΤΕ που οι κύριοι αυτοί ως σύγχρονοι πειρατές ισόπεδωσαν το Λογ/σμό Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) να αποτελεί λεπτομέρεια και πάντως όχι μετρήσιμο στοιχείο στους επίσημους αναπτυξιακούς δείχτες τα λέει όλα.

Η ανάπτυξη δε μετριέται με το πεντακοσάρικο του συντ/χου αλλά με τα τεθωρακισμένα και καλογυαλισμένα αυτοκίνητα των χορτάτων Μιχαηλίδη, Μυλωνά και λοιπών αυλικών.

Κατ’ αναλογία οι οικονομικές επιδόσεις της ΕΤΕ δεν έχουν σαν μέτρο τον άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες του. Αλλά πόσο ακριβά πληρώνονται τα GOLDENBOYS και πόσο «έξυπνα» θα διαχειριστούν το ΛΕΠΕΤΕ και τ’ άλλα ασφαλιστικά ζητήματα σύμφωνα με της ΕΕ την κατεύθυνση «κόστους-οφέλους» προς χάριν υψηλότερης κερδοφορίας.

Κατά τα λοιπά οι ελεημοσύνες και οι χορηγίες καλά κρατούν. Προσδιορίζουν μια απαστράπτουσα μάσκα την ίδια στιγμή που ο Μυλωνάς απορρίπτει μετά βδελυγμίας οποιαδήποτε σκέψη για ρύθμιση των κόκκινων δανείων των συντ/χων αν και με δική του εθύνη, του προκατόχου του Φραγκιαδάκη και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φρόντισαν ν’ απομειώσουν εν μία νυχτί το εισόδημα τους κατά 40-50%.  Σου ‘ρχεται να ξερνάς πως γίνεται το απάνθρωπο ν’ αποτελεί το καλύτερο πράγμα για τη διαιώνιση του καπιταλιστικού συστήματος.

Αν πιστεύουν πώς το θέμα ΛΕΠΕΤΕ μετά την ενδεχόμενη καταστροφή που «μανικουλάρουν» δε θ’αποτελέσει παρά μόνο  ένα ιστορικό δεδομένο είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Το ουρλιαχτό θα δονείται μέχρι τη δικαίωση των συναδέλφων. Γιατί το μυστικό της δύναμης βρίσκεται στην ψυχική δύναμη και όχι στην ιπποδύναμη των θωρακισμένων αυτοκινήτων.

Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι να γίνουμε πιο καχύποπτοι και πιο οργανωμένοι όχι μόνο γιατί μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού αλλάγιατί ισχυρίζονται πως αυτός ο γκρεμός είναι και λέγεται πρόοδος!!

Νίκος  Γ. Αμανάκης