Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδρομής στη Σικελία

        ΜΠΑΡΙ – ΜΑΤΕΡΑ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΚΟΣΕΝΤΖΑ – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΕΦΑΛΟΥ -ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ – ΟΡΤΥΓΙΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΡΗΓΙΟ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ -ΜΠΑΡΙ  

     9 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ     

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 

1Η ΗΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ 29/03/19

Συγκέντρωση   στα γραφεία του συλλόγου ( ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΛΥΛΗ στις 12.30 μ.μ. ) και αναχώρηση  για Πάτρα, με ενδιάμεση στάση. ‘Αφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες μας  και απόπλους για ΜΠΑΡΙ. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα  ΜΠΑΡΙ – ΜΑΤΕΡΑ- ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ-ΚΟΣΕΝΤΖΑ 30/03/19

 ‘Αφιξη το πρωί και αναχώρηση για  τη Ματέρα που απέκτησε διεθνή φήμη από την αρχαία πόλη Σάσση Ματέρα, που σημαίνει «Οι πέτρες – σπηλιές της Ματέρα», με σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια από την προϊστορική περίοδο. Στην ενημερωτική περιήγηση μας θα δούμε το μοναστηριακό συγκρότημα της Παρθένου με τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και Αγίου Πέτρου. Το ιστορικό κέντρο της Ματέρα έχει ανακηρυχτεί από την Unesco, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Συνεχίζουμε για το Αλμπερομπέλο ,  το χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια του με τις χαρακτηριστικές τους πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές τους από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με αποτροπαϊκά σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.) . Συνεχίζουμε για Κοσέντσα, Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δε’ιπνο, διαν/ση.

3η ημέρα   ΚΟΣΕΝΤΣΑ –ΜΕΣΣΗΝΗ -ΚΕΦΑΛΟΥ- ΠΑΛΕΡΜΟ 31/03/19

Πρωινό και μέσω   της  VILLA S GIOVANNI, όπου με το F/B περνάμε το στενό της Μεσσίνας, γνωστό σα στενό ΣΚΥΛΑΣ και ΧΑΡΥΒΔΗΣ, συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στη  γραφική Κεφαλού, θα δούμε την Πιάτσα Ντουόμο και το ναό του Ρογήρου.   Τέλος θα φτάσουμε . Στη συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το ΠΑΛΕΡΜΟ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση. 

4η ημέρα   ΠΑΛΕΡΜΟ– ΜΟΝΡΕΑΛΕ-ΠΑΛΕΡΜΟ 01/04/19

Πρωινό και  αρχίζουμε την περιήγηση  της πόλης. Θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, τη Μητρόπολη, το θέατρο “ΜΑΣΣΙΜΟ”, το “ΠΑΛΑΤΣΟ ΡΕΑΛΕ”, το αρχαιολογικό Μουσείο του Παλέρμου στην πλατεία Olivella, το οποίο περιέχει ευρήματα από τους αρχαιολογικούς χώρους της Σικελίας, από τη Νεολιθική έως τη Ρωμαϊκή εποχή Θα δούμε ακόμα  τον Καθεδρικό ναό, το παρεκκλήσιο Παλατίνα, το ιστορικό κέντρο Κουάτρο Κάντι, κ.α. Στη συνέχεια   θα κατευθυνθούμε στο Μονρεάλε (15 χλμ.) από το Παλέρμο, για να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό ναό της, έργο των Νορμανδών κατακτητών, του βασιλιά Γουλιέλμου του ΙΙ, από το 12ο αιώνα, με τα εκπληκτικά μωσαϊκά, καθώς επίσης και το ιερό στο Μοναστήρι των Βενεδικτίνων σε Αραβική αρχιτεκτονική τέχνη.  Επιστοφή στο Παλέρμο. Χρόνος ελεύθερος έως το δείπνο, διανυκτέρευση. 

5η ημέρα   ΠΑΛΕΡΜΟ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ– ΚΑΤΑΝΙΑ –  ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ 02/04/19

Πρωινό και αναχ/ση  για  Ακράγαντα όπου θα ακολουθήσει η  περιήγηση  του Ακράγαντα, το σημερινό Αγκριτζέντο, την πατρίδα του Λουίτζι Πιραντέλλο, δημιουργού του μοντέρνου Ιταλικού Θεάτρου. Συνεχίζουμε για την Κατάνια. Άφιξη  και περιήγηση  στην  πόλη της ΚΑΤΑΝΙΑΣ, με την Κρήνη του ελέφαντα στο κέντρο της πλατείας του Καθεδρικού Ναού, έργο του Vaccarini, αγαπημένου αρχιτέκτονα της Κατάνια και σύμβολο της πόλης. Αναπαριστά έναν ελέφαντα που έχει επάνω του έναν αιγυπτιακό οβελίσκο και είναι ατασκευασμένος από ηφαιστειογενή πέτρα. Αναχώρηση για τις Συρακούσες όπου και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διαν/ση. 

6η ημέρα     ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ –Νησίδα ΟΡΤΥΓΙΑ-  ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ 03/04/19

Πρωινό και ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης, όπου θα δούμε τον Βωμό του Ιέρωνα, το «Αφτί του Διονύσου» στα Λατομεία του Παραδείσου, το αρχαίο θέατρο, το Νυμφαίο και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία, όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό –μετατροπή του αρχαίου Ναού της Αθηνάς σε χριστιανική εκκλησία, τη Βασιλική της Σάντα Λουτσία με τον αριστούργημα του Καραβάτζιο «Η ταφή της Σάντα Λουτσία», και θα καταλήξουμε στην Πηγή της Αρέθουσας με τους παπύρους μέσα στο νερό.  Ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διαν/ση. 

7η ημέρα    ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΑΙΤΝΑ  – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΡΗΓΙΟ  04/04/19

Πρωινό και και αναχωρούμε με προορισμό την Αίτνα – το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, που εξακολουθεί να απειλεί με τις εκρήξεις του την περιοχή – όπου θα ανέβουμε σε υψόμετρο 1.800 m. Εκεί θα δούμε τον κρατήρα Silvestri και θα απολαύσουμε και μια πανοραμική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και τα γύρω νησάκια. Συνεχίζουμε με την Ταορμίνα  – την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Σικελίας, με το Ελληνο ρωμαϊκό αρχαίο θέατρο και την επιβλητική θέα του Ηφαιστείου της Αίτνας.  Τέλος αναχωρούμε για το Ρήγιο την πρωτεύουσα της Καλαβρίας, το Ρήγιο. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, για να δούμε τους ξακουστούς «Πολεμιστές του Ριάτσε», δύο μοναδικά αρχαία ελληνικά μπρούντζινα αγάλματα . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση. 

8η ημέρα    ΡΗΓΙΟ -ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΜΠΑΡΙ  05/04/19

Πρωινό και αναχ/ση για τον Τάραντα  , την αρχαία αποικία των Σπαρτιατών και η μοναδική τους στη «Μεγάλη Ελλάδα», όπου θα δούμε το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλεως και αμέσως αναχ/ση για το Μπάρι όπου επιβίβαση στο πλοίο. διαν/ση εν πλω.  

9η ημέρα    ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ 06/04/19

Άφιξη στην Πάτρα και αναχ/ση για την Αθήνα γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις