Ανακοίνωση για συλλαλητήριο ΠΑΜΕ 24.6.17

Συνάδελφοι

Η εμπλοκή της χώρας μας, με ευθύνη της αστικής τάξης και της κυβέρνησης, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας εντείνεται και επεκτείνεται στη βάση των οξύτατων ανταγωνισμών των μεγάλων ιμπεριαλιστικών, αλλά και περιφερειακών δυνάμεων για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών σε πετρέλαιο και αέριο καθώς και τον έλεγχο των διαδρομών των αγωγών μεταφοράς τους.

Πρόσφατο δείγμα αυτής της εμπλοκής η άσκηση του ΝΑΤΟ «Noble Jump», όπου η Ελλάδα σαν «φιλοξενούσα» χώρα επέτρεψε την διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων για τη Ρουμανία.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή το εργατικό και λαϊκό κίνημα αντιδρούν αγωνιστικά με πλήθος κινητοποιήσεων, δράσεων, παρεμβάσεων. Το ΠΑΜΕ αποφάσισε την διεξαγωγή μεγάλης πανελλαδικής αντιΝΑΤΟικής, αντιιμπεριαλιστικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη στις 24 Ιούνη και διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο. Κάλεσε όλες τις εργατικές και λαϊκές οργανώσεις να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση αυτή. Η Ομοσπονδία μας και τα σωματεία μέλη της ήδη έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους. Ο Σύλλογός μας θα πάρει μέρος στην κινητοποίηση αυτή και καλεί τα μέλη του Συλλόγου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 22 Ιούνη στον Σύλλογο. Η αναχώρηση θα γίνει με πούλμαν από σημείο που θα οριστεί κεντρικά από το ΠΑΜΕ.

Συνάδελφοι ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν το λαό μας στην πλήρη φτωχοποίηση είναι και η συμμετοχή της χώρας μας στα ΝΑΤΟικά σχέδια και εξοπλισμούς, για τα οποία ξοδεύονται κάθε χρόνο δισεκατομμύρια, τα οποία στερούνται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Είναι καθήκον μας να παλέψουμε για να μπει ένα τέλος στην κατάσταση αυτή, που κάνει συνένοχο τη χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα σε βάρος άλλων χωρών και λαών και σπαταλά τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι για να ενισχύονται οι ΝΑΤΟικές στρατιωτικές ικανότητες για τις επεμβάσεις αυτές.

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΕΞΩ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο