Ανακοίνωση για τούς πανηγυρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τους             στρατιωτικούς εξοπλισμούς και την παραλαβή των «Rafale»

Αθήνα 23/1/2022

Την ώρα πού η πανδημία  καλπάζει, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις στο ρεύμα και στα βασικά είδη ανάγκης γονατίζουν τα νοικοκυριά, την  ώρα που  το Εθνικό Σύστημα Υγείας  παραμένει αθωράκιστο,  τα σχολεία και τα πανεπιστήμια  να ανοίγουν  “δια ζώσης” χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας  λόγω μείωσης της χρηματοδότισης, την ώρα που τα μέσα μαζικής μεταφοράς εξαιτίας της έλλειψης των αναγκαίων υποδομών, αντί να πυκνώνουν τα δρομολόγιά τους, μετατρέπονται στην κυριολεξία σε κινούμενες εστίες μετάδοσης του ιού, ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει για χρόνια από το πενιχρό πια εισόδημά του πάνω από 3 δισ. ευρώ για την αγορά συνολικά εικοσιτεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών «Rafale».

Η αγορά αυτή , όπως και οι υπόλοιποι εξοπλισμοί γίνονται στο πλαίσιο των σχεδιασμών   ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν υπηρετούν την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας, την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της εδαφικής  μας ακεραιότητας, αλλά στρέφονται κατά των λαών υπηρετώντας τους επιθετικούς σχεδιασμούς τους στο κυνήγι κατάκτησης νέων αγορών για τη ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών τους επιχειρήσεων.

Η Κυβέρνηση ενώ κόβει 139 εκατ. ευρώ απο τα Δημόσια Νοσοκομεία, το κονδύλι για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μειώνεται κατά  140 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2021 και οι κύριες συντάξεις  κατάγράφουν απώλειες 560 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία (25.849 δισ. ευρώ από 26.409 δις), δίνει 856 εκατ. ευρώ περισσότερα για στρατιωτικες δαπάνες και εξοπλισμούς σε σχέση με το 2021  (συνολικά 6,39 δις ) καθιστώντας την χώρα μας στόχο αντιποίνων από άλλες ανταγωνίστριες  χώρες.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας  καλεί σε ετοιμότητα κι επαγρύπνηση μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις. Να πέσει στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων να σύρουν το λαό πίσω από το άρμα των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων.  Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη μας απέναντι στην εμπλοκή  της χώρας στους  Αμερικανονατοικούς σχεδιασμούς. Να απαιτήσουμε  το κλείσιμο των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών και την επιστροφή των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τις αποστολές στο εξωτερικό.

Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας, με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Μακριά και έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να οικοδομήσουμε  ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με τους άλλους λαούς,  νοικοκύριδες στον τόπο μας.

To Διοικητικο Συμβουλιο