ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Αθήνα 13 Νοέμβρη 2023

Συνάδελφοι,
Στα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου δεν θυμόμαστε μόνο την εξέγερση της νεολαίας και του λαού ενάντια στην στρατιωτική χούντα που το κεφάλαιο και ο αμερικανοΝΑΤΟικός ιμπεριαλισμός επέβαλαν στη χώρα μας. Δεν τιμάμε μόνο αυτούς που μπήκαν μπροστά στον αγώνα για την ανατροπή της. Ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη του 1973 έχει αποκτήσει διαχρονικά χαρακτηριστικά,
που σηματοδοτούν την ανάγκη και θέληση του λαού μας, όλων των λαών να ξεσηκώνονται ενάντια στην καταπίεση, στον εξανδραποδισμό, στον πόλεμο, στα εγκλήματα που κουβαλάει το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα, ο ιμπεριαλισμός.
Στις σημερινές συνθήκες Πολυτεχνείο σημαίνει δυνάμωμα της πάλης των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού για υπεράσπιση και κατάκτηση δικαιωμάτων για μια καλύτερη ζωή, απόκρουση της επίθεσης του κεφαλαίου στο βιοτικό επίπεδό τους, σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική, με την εργοδοσία, τα μονοπώλια.
Σημαίνει το χτίσιμο της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τον εργαζόμενο λαό για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης, της απελευθέρωσης από την εκμετάλλευση.
Σημαίνει την ενίσχυση της αλληλεγγύης και συμπαράστασης στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη.

Στην Παλαιστίνη όπου, όχι βέβαια άφωνοι, αλλά γεμάτοι οργή, αγανάκτηση με δυνατή φωνή, με μαζικές, τεράστιες συγκεντρώσεις οι εργαζόμενοι, οι λαοί σε όλο τον κόσμο, στα κέντρα των ιμπεριαλιστικών κρατών εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στο δράμα και στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ζωή, ελευθερία, δική του πατρίδα. Ενάντια στο διαρκές έγκλημα. στην ωμή, κυνική δολοφονική επέλαση του στρατού του κράτους- δολοφόνου του Ισραήλ, που θέλει να εξοντώσει τον Παλαιστινιακό λαό, το δικαίωμά του στην αντίσταση. Ενάντια στο μπλοκ των ΗΠΑ- ΕΕ- ΝΑΤΟ που στηρίζουν την ηγεσία του Ισραήλ στην εγκληματική της πολιτική.
Συνάδελφοι,
Σας καλούμε να συμμετέχετε σε όλες τις πόλεις στις εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, άλλες δράσεις στις 17 Νοέμβρη. Το Πολυτεχνείο ζει, είναι συνέχεια των αγώνων του λαού μας σε όλες τις εποχές.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ