Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά

Συνάδελφοι

Την Πρωτομαγιά η Εργατική τάξη, ο λαός της χώρας μας θα δώσουμε μια μεγάλη ακόμα μάχη, απέναντι στο κεφάλαιο και την κυβέρνησή του, τους επίδοξους για δεύτερη φορά σωτήρες και τους άλλους μικρότερους υποψήφιους συγκυβερνήτες σε νέες αντιλαϊκές κυβερνήσεις.
Θα ξεμπροστιάσουμε τους υποταγμένους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, που θυμήθηκαν ξαφνικά τους αγώνες, όπου τους θεωρούσαν μέχρι πρόσφατα σαν άχρηστους και αχρείαστους, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια αποδέχτηκαν την υπερδεκαετή πολιτική των μνημονίων και εκτέλεσαν τις εντολές των αφεντικών τους – μεγαλοεργοδοτών, σε βάρος των εργαζομένων.
Θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που για άλλη μια φορά οδηγεί τους λαούς στο αιματοκύλισμα, για χάρη των συγκρουόμενων μονοπωλιακών συμφερόντων της «δύσης» και «ανατολής», εκφράζοντας την συμπαράστασή μας στον Ουκρανικό και Ρώσικο λαό, που ο σοσιαλισμός πριν εκατό χρόνια τους ένωσε με δεσμούς φιλίας, ειρήνης και συνεργασίας.
Θα καταδικάσουμε την αυξανόμενη, αδίστακτη εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία σε βάρος και των δυο λαών και του δικού μας, αλλά και σε άλλες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες, υπακούοντας στις επιλογές της εγχώριας αστικής τάξης, των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Θα απαιτήσουμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους, την έξοδο από το ΝΑΤΟ, το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων, την κατάργηση των στρατηγικών συμφωνιών με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Γαλλία κ.α.
Θα καταγγείλουμε την νέα κοροϊδία εκ μέρους της κυβέρνησης, που μπροστά στην τεράστια ακρίβεια, η οποία συντρίβει το λαϊκό εισόδημα, ανακοίνωσε, με υπουργική απόφαση στη βάση του άθλιου νόμου Βρούτση- Αχτσιόγλου, την «αύξηση» του κατώτερου μισθού στα 713 ευρώ, αγνοώντας την τραγική κατάσταση χιλιάδων εργατικών οικογενειών. Η κυβέρνηση με την λαθροχειρία που την χαρακτηρίζει, παρουσιάζει την «αύξηση» δύο χρόνων (2021- 2022) σαν άθροισμα μέσα στο 2022 κατά 9% (2+7). Θυμίζουμε πως το 2% δεν δόθηκε ποτέ μέσα στο 2021, ενώ αυτή του 2022 θα είναι για το μισό χρόνο (από 1/5).
Όλα μέσα στα πλαίσια «των αντοχών» της οικονομίας, που δεν δυσκολεύεται καθόλου να μοιράζει δισεκ. ευρώ σε μεγαλοεπιχειρηματίες και στα μονοπώλια των στρατιωτικών εξοπλισμών. Στα ίδια πλαίσια που άντεξαν μόνο το ψίχουλο των 200 ευρώ στους «χαμηλοσυνταξιούχους».
Θα διεκδικήσουμε κατώτερο μισθό 850 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 650 ευρώ, ΕΓΣΣΕ και κλαδικές συμβάσεις, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
Θα εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις και κλάδους (οικοδόμοι, ΛΑΡΚΟ, COSCO, πετρέλαια Καβάλας κ.α.) που δίνουν τις μάχες για την υπογραφή ΣΣΕ, να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις, να μην μείνουν στην ανεργία.
Συνάδελφοι
Η Πρωτομαγιά φέτος- και στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, μετά την απαράδεκτη και καταδικαστέα ρωσική στρατιωτική εισβολή, που απέχει ελάχιστα από την γενίκευσή του σε ένα γενικότερο παγκόσμιο πόλεμο με καταστρεπτικές συνέπειες- αποκτά μια ιδιαίτερη βαρύτητα. Η πάλη της εργατικής τάξης και του λαού μας, η σύγκρουση με τα ιμπεριαλιστικά, μονοπωλιακά συμφέροντα, με τις κυβερνητικές πολιτικές, αλλά και τις αδιέξοδες για το λαό «εναλλακτικές» προτάσεις των άλλων αστικών κομμάτων, ο αγώνας για την επιβίωση έρχεται να επιβεβαιώσει τη μεγάλη αλήθεια του συνθήματος «ο λαός θα σώσει το λαό», που γεννήθηκε στις συνθήκες αυτές. Ελπίδα είναι η πάλη των λαών.
Η Απεργία της φετινής Πρωτομαγιάς είναι η συνέχεια και κλιμάκωση για την διεκδίκηση της ικανοποίησης των πραγματικών αναγκών του λαού. Οι συνταξιούχοι, που εκατομμύρια ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα είμαστε παρόντες στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος, θα κλιμακώσουμε και τις δικές μας κινητοποιήσεις απαιτώντας την λύση των προβλημάτων μας.
Την 1η Μάη παίρνουμε μέρος σε όλες τις συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα η προσυγκέντρωση θα είναι στην Ομόνοια στις 9.30 πμ και η συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10.30. Στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11 πμ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ                                     ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ