Ανακοίνωση για την 17 Νοέμβρη

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ
και μέσα στην πανδημία και την καραντίνα.

Δεν ξεχνάμε την ηρωική εξέγερση ακριβώς γιατί και πάλι σήμερα υπάρχουν ήρωες, που μας θυμίζουν τον αγώνα της νεολαίας και του λαού ενάντια στην χουντική καραντίνα των συνταγματαρχών, των αστών, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Οι συνθήκες δεν είναι ίδιες, αλλά τα αιτήματα των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας έχουν γίνει πιο σύνθετα, πιο αναγκαία. Αγωνιζόμαστε για δημόσια, δωρεάν υγεία, για μόνιμη δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για καθολική δωρεάν παιδεία, για συντάξεις δουλεμένες και πληρωμένες, για δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες της εργατικής τάξης και του λαού. Αγωνιζόμαστε για να απαλλαχτούμε από τον βραχνά του αμερικάνικου και ΝΑΤΟικού αποτυπώματος στη χώρα μας. Αγωνιζόμαστε για να ξεφύγουμε από τον ασφυχτικό έλεγχο της ΕΕ, που πνίγει το λαό μας.

Οι αγώνες του λαού δεν θα μπουν ξανά στο γύψο. Οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης για τον συμβολικό εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με πρόσχημα την πανδημία είναι απαράδεκτες και απορρίπτονται. Η κυβέρνηση που συνειδητά αδιαφόρησε για την υγεία του λαού, αρνήθηκε να πάρει τα στοιχειώδη απαραίτητα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, να βοηθήσει τους ήρωες του πολέμου αυτού
να σταθούν στα πόδια τους, δεν έχει δικαίωμα να τους απαγορεύει σήμερα να εκδηλώσουν και με αφορμή το Πολυτεχνείο για άλλη μια φορά την αγωνία και απαίτησή τους για μέτρα υπέρ της προστασίας της υγείας του λαού.

Οι αγωνιστές ξέρουν να προφυλάσσονται. Ξέρουν αυτά που δεν μπόρεσε να μάθει η κυβέρνηση. Το απέδειξαν την Πρωτομαγιά. Το απέδειξαν σε μια σειρά αγώνες που αναπτύχθηκαν σε χώρους και κλάδους δουλειάς όλο αυτό το διάστημα. Θα το αποδείξουν και πάλι στο Πολυτεχνείο.

Ο λαός δεν κινδυνεύει από αυτούς που τιμούν τους αγώνες. Κινδυνεύει από αυτούς που περιφρονούν τους αγωνιστές, τον ίδιο το λαό.
ΖΗΤΩ Η ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

  ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ