Ανακοίνωση για τη συμφωνία Κυβέρνησης-Θεσμών

Η υποκρισία και η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαπατήσει τους συνταξιούχους και το λαό για δήθεν αναδιαπραγμάτευση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων  για την περικοπή των συντάξεων και την μείωση του αφορολόγητου, αποκαλύφθηκαν σε όλο τους το «μεγαλείο». Οι πρόσφατες συνομιλίες κυβέρνησης – «θεσμών» κατέληξαν στο αναμενόμενο αποτέλεσμα ότι όλα τα μέτρα θα εφαρμοστούν χωρίς καμία διαφοροποίηση και στην ώρα τους. Δηλαδή η αφαίρεση μιας ή δύο συντάξεων λόγω περικοπής της προσωπικής διαφοράς και μιας λόγω αύξησης της φορολόγησης του εισοδήματός μας. Δηλαδή αντί για 12 συντάξεις που παίρνουμε σήμερα (και με τα ποσά που απέμειναν μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές των προηγούμενων νόμων) θα παίρνουμε 9 ή 10, άρα ποσοστιαία μείωση του εισοδήματός μας περίπου από 17 έως 25%. Και έπεται συνέχεια μέχρι την πλήρη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, που σε κάποιες περιπτώσεις η πρώτη περικοπή της θα αφήσει υπόλοιπο ποσό.

Η ταχεία φτωχοποίηση των συνταξιούχων είναι η άκαμπτη πολιτική επιλογή κυβέρνησης, ΣΕΒ και ΕΕ. Η αφαίρεση ενός μεγάλου μέρους του εισοδήματός μας εξυπηρετεί την επίτευξη των πλεονασμάτων του 3,5% κάθε χρόνο, την πολιτική μοιράσματος ξεροκόμματων στους πλέον εξαθλιωμένους σαν «κοινωνική» κυβερνητική πολιτική και κύρια την απαλλαγή του κρατικού προϋπολογισμού από την υποχρέωση να χρηματοδοτεί τις συντάξεις, ώστε να εξοικονομηθούν κρατικά κονδύλια, που θα αποδοθούν στους υποψήφιους επενδυτές (βιομήχανους, μονοπώλια, τράπεζες, μεγαλοεπιχειρηματίες κ.α.).

Το φιλομονοπωλιακό  ταξικό πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής γίνεται απόλυτα καθαρό. Ξεσκεπάζονται τα ψέματα για δίκαιη ανάπτυξη, για «έξοδο» από τα μνημόνια, που θα ωφελήσει το λαό, για σταδιακή αποκατάσταση των άδικων πλευρών των μνημονιακών μέτρων. Τα αντιλαϊκά μέτρα θα παραμείνουν σε εφαρμογή σε μεγάλο βάθος χρόνου, μέχρι το 2060 τουλάχιστον.

Τώρα λοιπόν να διαγραφούν από τη συνείδησή μας οι αυταπάτες, η αποδοχή των ψεμάτων, η επικίνδυνη υπομονή και φρούδα ελπίδα για την κυβέρνηση αυτή και όποια άλλη. Να δυναμώσει η απόφασή μας να συγκρουστούμε με την πολιτική αυτή, να την ανατρέψουμε. Από εμάς εξαρτιέται, από την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, στον οργανωμένο αγώνα μας, στην συμμετοχή μας στη δράση του αγωνιζόμενου κινήματος των συνταξιουχικών οργανώσεων μέσα από την ΟΣΙΚΑ και τη ΣΕΑ.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο