Ανακοίνωση για ΛΕΠΕΤΕ

Συνάδελφοι – σσες

Σε όλους είναι γνωστή στην πράξη η τελική κατάσταση όσον αφορά τις επικουρικές του (πρώην δυστυχώς πλέον) ΛΕΠΕΤΕ, μετά την τροπολογία του υπουργείου εργασίας, που ενέταξε τους δικαιούχους του στο ΕΤΕΑΕΠ, μαζί με ορισμένες ρυθμίσεις υπέρ των συμφερόντων της ΕΤΕ. Ο σύλλογος έχει αναρτήσει την τροπολογία το site του, έχει επισημάνει και αναλύσει τις ρυθμίσεις αυτές, έχει ενημερώσει όλα τα μέλη του από την ΕΤΕ.
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε και πάλι πως ο σύλλογός μας αντιπάλεψε την μεθόδευση αυτή, που ξεκίνησε επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώθηκε επί κυβέρνησης ΝΔ, από θέσεις αρχής και με βάση το κατακτημένο δικαίωμα των συνταξιούχων της ΕΤΕ στις απολαβές από τον ΛΕΠΕΤΕ. Καταγγείλαμε τις μεθοδεύσεις αυτές, προβήκαμε σε διάφορων μορφών κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις για να τις αποκρούσουμε.
Σήμερα και πάλι ορισμένοι κύκλοι, κύρια μεγαλοδικηγορικών γραφείων, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγανάκτηση των συναδέλφων για την αδικία που υπέστησαν, με καλέσματα για νέες προσφυγές  στα διοικητικά δικαστήρια, στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο κ.α. με την καλλιέργεια ανύπαρκτων ελπίδων, πως είναι δυνατό να ακυρωθεί η νομοθετική τροπολογία και να επιστρέψει η πρότερη κατάσταση. Είναι γνωστό πως οι διαδικασίες στα δικαστήρια αυτά είναι πολύ χρονοβόρες και – χωρίς να θεωρηθούμε «προφήτες κακών» – είναι γνωστές και οι αποφάσεις τους. Σίγουρα υπέρ των κυβερνήσεων και τραπεζών.
Από την άλλη οι κύκλοι αυτοί κρύβουν πως η υποθετική έστω επίτευξη αυτού του στόχου, θα απαιτήσει νέους επίσης χρονοβόρους κύκλους δικαστικών προσφυγών των ασφαλισμένων, για να υποχρεωθεί η ΕΤΕ να αποδεχτεί τις υποχρεώσεις της έναντι ενός ξαναγεννημένου ΛΕΠΕΤΕ.
Συνάδελφοι – σσες
Ο σύλλογός μας, κινούμενος πάντα στις ίδιες σταθερές βάσεις αρχών, αρνούμενος να συμμετέχει σε μια τέτοια επιχείρηση αποπροσανατολισμού και εκμετάλλευσης των συναδέλφων, ειδικά των μελών του, δεν θα συναινέσει σε τέτοιες μεθοδεύσεις. Ξεκαθαρίζουμε τη στάση μας. Για την όποια απόφαση καθενός συναδέλφου η ευθύνη είναι ατομική.