Ανακοίνωση για ΛΕΠΕΤΕ

                                                                                                                                                 Φλεβάρης 2019                         

                                                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ       

Οι μάσκες έπεσαν  πριν τις απόκριες!!

Συνάδελφοι συνταξιούχοι της ΕΤΕ,

Μετά από 16 μήνες κοροϊδίας η κυβέρνηση αποκάλυψε επιτέλους με ποιους είναι. Προκλητικά στηρίζει την πλουτοκρατία και την τράπεζα, συνεπικουρούμενη και από τους κυβερνητικούς –  εργοδοτικούς συνδικαλιστές σε ΣΥΕΤΕ και ΣΣΕΤΕ (ΣΥΡΙΖΑ,ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ). Οι «λύσεις» που συζητάνε στόχο έχουν να απαλλάξουν την τράπεζα από τις υποχρεώσεις της, με σίγουρη τη μείωση της επικουρικής παροχής. Ταυτόχρονα ταΐσαμε δικηγόρους και εργατολόγους που έταξαν “λαγούς με πετραχήλια” και εισπράξαμε σειρά  απορριπτικών δικαστικών αποφάσεων, κατ’ εντολή της κυβέρνησης.
Ο Σύλλογός μας, ο ΠΣΣΔΤ, από την αρχή ξεκαθάρισε πως ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι ο αγωνιστικός, σε συμπόρευση με το αγωνιζόμενο συνταξιουχικό κίνημα ενάντια στις τραπεζικές και κυβερνητικές επιλογές , με σταθερό αίτημα:
– Καμιά μείωση στην επικουρική παροχή. Πλήρης εφαρμογή του κανονισμού του ΛΕΠΕΤΕ από την ΕΤΕ.
Όσο για τους θλιβερούς υποστηριχτές της πρότασης της κυβέρνησης, που καπηλεύτηκε τα οράματα της αριστεράς, όπως άλλωστε έχουν κάνει κι άλλοι στο παρελθόν, επιτέλους «γυρίστε τους την πλάτη». Και σ’ αυτούς και στους άλλους που βγάζουν δήθεν αγωνιστικές κορώνες ενώ έχουν τις ίδιες ευθύνες για την δύσκολη κατάσταση που βρεθήκαμε. Να εγκαταλείψουμε τις συντεχνιακές λογικές ότι είμαστε “ ο εκλεκτός κλάδος”, που αποδείχτηκαν εσφαλμένες από τη ζωή και μας απέκοψαν από τον κοινό αγώνα και την τάξη που ανήκουμε καθώς και τις ψεύτικες ελπίδες πως θα δοθούν θετικές λύσεις από «σωτήρες».
ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΛΕΠΕΤΕ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ  ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο