ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Αθήνα 15 Νοέμβρη 2021  

                            Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Επέτειος του Πολυτεχνείου της φετεινής  χρονιάς συμπίπτει με τις ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις στην περιοχή μας, όπου η ένταση των αντιπαραθέσεων των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων δυναμώνει συνεχώς. Από την Ουκρανία μέχρι τη Λιβύη οι λαοί βιώνουν ένα συνεχές αιματοκύλισμά τους από τις πολεμικές συγκρούσεις ή προετοιμασίες τέτοιων, που εκφράζουν τις αντιθέσεις αυτές.

Η αστική τάξη της χώρας μας, προωθώντας τα δικά της συμφέροντα πιο ενεργά, παρασέρνει και εμπλέκει τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, βάζει σε κίνδυνο το λαό μας από μια όλο και πιο πιθανή γενικευμένη ή τοπική πολεμική ανάφλεξη. Μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο δίκτυο στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, αλλά και των Γάλλων και Άγγλων, μετά τις πρόσφατες στρατιωτικές συμφωνίες που η κυβέρνηση υπέγραψε με τις τρεις αυτές μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες.

Το σύνθημα στην πύλη του Πολυτεχνείου αντανακλά πλέον τη λαϊκή απαίτηση και στόχο πάλης για «Έξω το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, οι Γάλλοι, οι Άγγλοι, έξω όλοι οι ιμπεριαλιστές – Να καταργηθούν όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες – Να φύγουν όλες οι ξένες βάσεις – Να απεμπλακεί η χώρα μας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και παρεμβάσεις».

Το εργατικό – λαϊκό κίνημά μας, με το έντονο αντιιμπεριαλιστικό συναίσθημα που το εμπνέει στους αγώνες του, θα συνεχίσει την πάλη για τη επίτευξη των στόχων του.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις αγωνιστικές δραστηριότητες εν όψει της 48ης επετείου του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου. Το Πολυτεχνείο θα ζει μέχρις ότου τα συνθήματά του εκπληρωθούν.

                                     ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ