Δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Την Τρίτη η συγκέντρωση ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων


Στις 8.30 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως και πορεία στα δικαστήρια«Να δείξουμε εμείς μηδενική ανοχή στους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα, επιβάλλοντας την εξαθλίωση με ποινικοποίηση των αγώνων, τρομοκρατία, συκοφαντία, καταστολή. Αυτό είναι το δόγμα “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης».


Αυτό το κάλεσμα απευθύνει το ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη, μπροστά στη συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης που οργανώνει την Τρίτη, 12 Φλεβάρη, στις 8.30 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως και την πορεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα δικαστούν 35 στελέχη του ταξικού κινήματος. Οι 35 συνδικαλιστές οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά την κυβερνητική καταστολή και την προβοκάτσια που στήθηκε σε βάρος τους, με αφορμή την παρέμβασή τους στο υπουργείο Εργασίας.
Μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε για την ίδια μέρα 3ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. – 11 π.μ.), ενώ παναττική – πανεργατική 4ωρη στάση εργασία (7 π. μ. – 11 π.μ.) αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ την Παρασκευή για τη μεθαυριανή κινητοποίηση καλεί «τα σωματεία και τους εργαζόμενους να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές, να καταδικάσουν την κυβερνητική καταστολή και τον αυταρχισμό με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 20 Φλεβάρη. Να πάρουν μέτρα για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία της. Ο δρόμος της ταξικής ενότητας και οι μεγάλοι λαϊκοί αγώνες μπορούν να αναχαιτίσουν μέτρα, να σπάσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης των μονοπωλίων.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού!