30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΑΠΕΤΕ

 

ΤΕΑΠΕΤΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ:

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ!

ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 6 – ΧΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ και για τους ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Συνάδελφοι,

Μετά τις επίμονες, πολύμηνες και συντονισμένες προσπάθειες του Συλλόγου μας σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο των συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, και τις συνεχείς παρεμβάσεις του, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ του ΕΦΚΑ και, παρά την αρνητική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, αποφασίστηκε με πλειοψηφία 5-4, η απονομή σύνταξη στους 6 συναδέλφους της πρώην Εμπορικής που απεχώρησαν από την Alpha Bank το 2014, με 30 χρόνια εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Με την απόφαση αυτή ο ΕΦΚΑ εφαρμόζει πλέον το καταστα-τικό του ΤΕΑΠΕΤΕ (…)σύμφωνα με το αρ. 7 παρ. 1α. για συνταξιοδότηση με 30 χρόνια εργασίας ανεξαρτή-τως ορίου ηλικίας(…), για όσους είχαν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι την ψήφιση του ν. Κατρούγκαλου (15/6/2016).

Συνάδελφοι,

Ο αγώνας για την εφαρμογή του καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ ξεκίνησε με την ίδρυση του ΕΦΚΑ.

  • 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017: ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ στο ΔΣ του ΕΦΚΑ από τον εκπρόσωπο των συνταξιούχων πρόεδρο της ΟΣΙΚΑ Δήμο Κουμπούρη, σε συνεργασία με το Σύλλογο μας η εφαρμογή του καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ.
  • 4 Σεπτεμβρίου: Στο Δ.Σ η Διοίκηση συμφώνησε για τα 30 χρόνια!
  • 11 Οκτωβρίου: Σε παρέμβαση του Συλλόγου μας οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ διευκρίνισαν ότι «Όσοι αποχώρησαν με 30 χρόνια και δεν τους αποδόθηκε σύνταξη, πρέπει να υποβάλλουν πάλι αίτηση».
  • 26 Οκτωβρίου: Με νέα παρέμβαση του Δ. Κουμπούρη, το ΔΣ του ΕΦΚΑ προ ημερησίας διάταξης, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ σε επόμενη συνεδρίασή του να φέρει εισήγηση για ΑΠΟΦΑΣΗ εφαρμογής του καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ και τα 30 χρόνια.

…Και αρχίζουν οι παλινωδίες, τα «ζιγκ-ζαγκ», τα μπρος-πίσω και οι αναβολές από την αρμόδια υπηρεσία του ΕΦΚΑ … Για να φτάσουμε στη σημερινή κατάληξη, από την πρώτη στιγμή, αυξάνοντα οι πιέσεις και οι συνδυασμένες παρεμβάσεις του Παν. Συλλόγου Συντ/χων πρ. ΔΕΚΟ-Τραπεζών μαζί με την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και τον Δήμο Κουμπούρη προς τον ΕΦΚΑ, οι συναντήσεις με τη Διοίκηση, το υπουργείο, τη Βουλή! Μόνο το ΚΚΕ (προς τιμήν του) ανταποκρίνεται καταθέτοντας Ερώτηση και Επερώρηση για την μη εφαρμογή του καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ για ΤΕΑΠΕΤΕ και ΕΤΑΤ / 12-10-2017

Στην εισήγηση του Τμήματος Προσυνταξιοδοτικών Παροχών του ΕΦΚΑ προς το ΔΣ (του ΕΦΚΑ) στη συνεδρίαση της 18ης Ιουλίου 2017, με θέμα: «Αιτήσεις απονομής προσυνταξιοδοτικών παροχών ασφαλισμένων τ.ΤΕΑΠΕΤΕ», γινόταν αναφορά για απόδοση σύνταξης με βάση τα 31,5 χρόνια και ΟΧΙ με βάση τα 30 χρόνια όπως ορίζει το καταστατικό του ΤΕΑΠΕΤΕ. Σε συνεργασία με τον Σύλλογό μας, ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων στο ΔΣ του ΕΦΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ (ΟΣΙΚΑ), έκανε την εξής παρέμβαση:

Δήμος Κουμπούρης: Διαφωνώ με την ερμηνεία της εισήγησης για τις προϋποθέσεις συνταξιοδό-τησης στα 31,5 χρόνια. Οι νόμοι 3371 και 4387 αναφέρουν ότι ισχύει το καταστατικό του ΤΕΑΠΕΤΕ που λέει ότι δικαίωμα συνταξιοδότησης έχει ο ασφαλισμένος στα 30 χρόνια, ανεξαρτήτως ορίου η-λικίας. Άρα ο ΕΦΚΑ οφείλει και πρέπει να εφαρμόζει το καταστατικό και να απονέμει προσυνταξιοδοτικές παροχές όπως αναφέρονται στο καταστατικό.

                                      (Ολόκληρη η παρέμβαση του Δ. Κουμπούρη, υπάρχει στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας)ν τούτου, στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ, 4η Σεπτεμβρίου 2017, η διοίκηση του ΕΦΚΑ αποδέχτηκε η απονομή συντάξεων να

Έτσι στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ, 4 Σεπτεμβρίου 2017, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ αποδέχτηκε η απονομή των συντάξεων να γίνεται με βάση το καταστατικό του ΤΕΑΠΕΤΕ, δηλαδή τα 30 ΧΡΌΝΙΑ και όχι τα  31,5ται  καταστατικό του ΤΕΑΠΕΤΕ

και τα 30 χρόνια – ΟΧΙ τα 31,5!

Μετά από συνάντηση του Συλλόγου με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στις 11/10/17, διευκρινίστηκαν τα εξής:

Όσοι αποχώρησαν με 30 χρόνια και δεν τους αποδόθηκε σύνταξη, πρέπει να υποβάλλουν πάλι αίτηση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΑΠΕΤΕ: 30 χρόνια / 26-10-2017

Στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ, προ ημερησίας διάταξης, ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων στο ΔΣ του ΕΦΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ (ΟΣΙΚΑ), έθεσε θέμα εφαρμογής της απόφασης για απόδοση σύνταξης στα 30 χρόνια, με βάση το καταστατικό του ΤΕΑΠΕΤΕ.

Συνάδελφοι,

Το ΔΣ του ΕΦΚΑ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ σε επόμενη συνεδρίασή του να φέρει εισήγηση για ΑΠΟΦΑΣΗ εφαρμογής του καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ και τα 30 χρόνια.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ:

ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρ. ΔΕΚΟ-Τραπεζών, για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που αφορούν και στην πλήρη ΕΦΑΡΜΟΓΗ του κατ/κού του ΤΕΑΠΕΤΕ, μέσα από αγώνες ΜΑΖΙ με το Ταξικό κίνημα των συνταξιούχων και την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ (ΟΣΙΚΑ).

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ-Τραπεζών