“Φαρμάκι” οι δαπάνες για τα φάρμακα

Αθήνα 16 Γενάρη  2023

       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση «λύνει» ένα πρόβλημα, φορτώνοντάς το στο λαό. Η άρνησή της να πάρει ουσιαστικά μέτρα εξασφάλισης φτηνών, αναγκαίων φαρμάκων για την αντιμετώπιση της έξαρσης των ιώσεων, ειδικά για τα παιδιά, κόντρα στη «νόμιμη» κερδοσκοπική κομπίνα των φαρμακοβιομηχάνων και εμπόρων που τα εξάγουν σε πιο κερδοφόρες αγορές άλλων χωρών, αποφάσισε να ακριβύνει τις τιμές τους.

Το επιχείρημά της ότι έτσι θα αποτρέψει τις εξαγωγές, αφού θα εξασφαλιστεί το ίδιο κέρδος στους επιχειρηματίες, είναι μια ωμή πρόκληση προς το λαό και τους ασθενείς. Εκβιάζει κυνικά με το δίλημμα «ή ακριβά φάρμακα ή καθόλου φάρμακα», που μεταφράζεται στο «σκάστε και  πληρώστε τα κέρδη»!!

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική επιλογή, που προσθέτει ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της ανθυγιεινής πολιτικής της, της ιδιωτικοποίησης και μετατροπής της υγειονομικής περίθαλψης σε ακριβό εμπόρευμα, παραγωγό κερδών για το κεφάλαιο.

Απαιτούμε να πάρει άμεσα μέτρα απαγόρευσης της εξαγωγής των αναγκαίων φαρμάκων, την παροχή των αντιϊκών δωρεάν και επίσης την ακύρωση της απόφασης για μεταφορά των τεστ για τον κορονοϊό στον ΦΠΑ 6%.

                                           ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ