ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

ΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ & ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Συναδέλφισσες, σ/φοι,
Συνεχίζοντας η κυβέρνηση της Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, την αντιλαϊκή  πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., χάριν της ασύδοτης κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, μεθοδεύει σήμερα, με νέο νομοσχέδιο που φέρνει κατακαλόκαιρο, την ολοκληρωτική καταστροφή του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος,  την κατάργηση κάθε συνταξιουχικού και εργατικού δικαιώματος.
Σχεδιάζουν  την παραπέρα  μείωση των συντάξεων, με στόχο να  τις μετατρέψουν σε προνοιακό     επίδομα των 360 ευρώ, μείωση των μισθών και ημερομισθίων, στερώντας από τα ασφαλιστικά ταμεία σημαντικούς πόρους για την ομαλή λειτουργία τους και οδηγώντας τα σε πλήρη χρεοκοπία.Προωθούν χιλιάδες απολύσεις  δημοσίων υπαλλήλων τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στους Δήμους, στοχεύουν να καταργήσουν  Δημόσιους φορείς, να συγχωνεύσουν και να κλείσουν νοσοκομεία, κέντρα Υγείας, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, παράλληλα με την επιβολή νέων φόρων και χαρατσιών στα λαϊκά στρώματα, κατασχέσεις σπιτιών, ακόμη και για ελάχιστα ποσά οφειλών από ανέργους και ανήμπορες οικογένειες.
Το ξεδιάντροπο κλείσιμο της ΕΡΤ, καθώς και η εξαγγελία κλεισίματος και σύνθλιψης  των υπηρεσιών  νοσοκομείων, όπως  της  Πολυκλινικής,  Αγ. Βαρβάρας, Ασκληπιείου Βούλας, πρέπει να σημάνουν ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ  για όλους, συνταξιούχους και εργαζόμενους. Οι ατελείωτες περικοπές στις παροχές υγείας, τις εξετάσεις, τα φάρμακα, και τη νοσοκομειακή περίθαλψη, την πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η τραγική οικονομική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ και η διακοπή κάλυψης, δαπανηρών για τα εξαθλιωμένα λαϊκά βαλάντια,  ιατρικών εξετάσεων για καρκινοπαθείς και άλλες σοβαρές χρόνιες παθήσεις, δεν σηματοδοτούν και δεν στοχεύουν μόνο στην περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής της δικής μας και των παιδιών μας, αλλά στην ουσιαστική φυσική μας εξόντωση, ιδιαίτερα εμάς τους συνταξιούχους, ως «περιττό κόστος»!!!.  
 Συναδέλφισσες, σ/φοι,
Η αντίσταση και αντεπίθεση σε αυτή την αντεργατική , αντιλαϊκή πολιτική είναι χρέος και συνάμα πρωταρχικό καθήκον για τον καθένα μας. Είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η ανατροπή αυτής της πολιτικής, η χάραξη και δρομολόγηση μιας φιλολαϊκής πολιτικής, σε όφελος συνταξιούχων και εργαζομένων, είναι μονόδρομος για κάθε συνταξιούχο, εργαζόμενο και άνεργο. Είναι υπόθεση όλων μας και του καθένα ξεχωριστά. Το οφείλουμε στα τόσα χρόνια προσφοράς μας στην Οικονομία  της χώρας, στο δικαίωμά μας για αξιοπρεπή ζωή, δική μας, των επόμενων γενεών και των  παιδιών μας.
Σας καλούμε όλους  να πάρετε μέρος στα συλλαλητήρια  του ΠΑΜΕ την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ.
Στην Αθήνα, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ και ώρα 20.00, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Προσυγκέντρωση ώρα 19.30 στην ΟΜΟΝΟΙΑ
Στη Θεσσαλονίκη, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ και ώρα 19.30, στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
Στο Ηράκλειο Κρήτης, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ και ώρα  19.30, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
Στη Λάρισα, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ και ώρα 19.30, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ και στις άλλες πόλεις της χώρας.

 Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρ. ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ