Αθήνα 3 Φλεβάρη 2022

                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταδικάζουμε την απόφαση της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης για καταδίκη σε φυλάκιση (με αναστολή) του Β. Γκιτάκου, μέλους της διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, γιατί έκανε το καθήκον του σαν συνδικαλιστής να υπερασπιστή εργαζόμενη, που η δημοτική αρχή του Αλίμου αποφάσισε να απολύσει λόγω της συνδικαλιστικής δράσης της.

Η εξαρτημένη από το ταξικό δίκαιο, όπως ο νόμος Χατζηδάκη, αστική δικαιοσύνη έδειξε άλλη μια φορά το αντεργατικό πρόσωπό της, συνεισφέροντας στην προσπάθεια της εργοδοσίας, κρατικής στη συγκεκριμένη περίπτωση, να χτυπήσει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, τη δυνατότητα να υπερασπίζονται τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματά τους.

Αν νομίζει η κυβέρνηση πως με τέτοιες μεθοδεύσεις θα πετύχει τους αντεργατικούς στόχους της, είναι γελασμένη. Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν κάμπτεται, δεν υποχωρεί. Αντίθετα η δράση του, οι αγώνες του θα δυναμώσουν, θα δημιουργήσουν περισσότερα εμπόδια στην πολιτική της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, θα ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της.

                   ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ