Δελτίο τύπου για την καταδίκη του συναδέλφου Γρυδάκη

Μετά από πέντε χρόνια (από τον Οκτώβρη 2012) στις 17 Μάρτη 2017 εκδικάστηκε η μήνυση για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση, που είχε καταθέσει η καθηγήτρια του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου σε βάρος του μέλους του Συλλόγου μας Διαμαντή Γρυδάκη, τότε τοπικού Συμβούλου, επειδή αντέδρασε, όπως ήταν αυτονόητο, σε φασιστικής έμπνευσης ομιλία της στην επέτειο της 28ης Οκτώβρη 1940, που διαστρέβλωνε την ιστορία και δικαίωνε τη φασιστική δικτατορία του Μεταξά και τη χούντα των συνταγματαρχών. Στον συνάδελφο επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.

Ο Σύλλογος μας εκφράζει την εναντίωσή του στην καταδίκη του συναδέλφου μας Διαμαντή Γρυδάκη. Η δικαστική αυτή απόφαση μας προκαλεί σοβαρά ερωτήματα και ανησυχία, γιατί έτσι αμφισβητείται το στοιχειώδες δικαίωμα να διαμαρτύρεται κάποιος όταν υμνούνται τα φασιστικά, αντιδραστικά καθεστώτα, που επιβλήθηκαν στο λαό για την προάσπιση της κερδοσκοπίας του Ελληνικού και ξένου κεφαλαίου. Ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί και να εντείνει τους αγώνες του ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά και τον τρέφει.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΚΟ-Τραπεζών στέκεται στο πλευρό του συναδέλφου μας Διαμαντή Γρυδάκη και θα του συμπαρασταθεί μέχρι την τελική αθώωσή του.

ΤΟ  Δ.Σ.