Τροπολογία για τις Επικουρικές Συντάξεις ΟΤΕ

Με τη σταθερή και επί δυο χρόνια συνεχή παρέμβαση του Συλλόγου μας προς όλους τους αρμόδιους φορείς (Ταμείο Αρωγής ΟΤΕ, ΕΦΚΑ, Υπουργείο, Βουλή), επιλύθηκε οριστικά το αίτημα συναδέλφων από τον ΟΤΕ για αναγνώριση του αναγκαίου χρόνου προϋπηρεσίας και τη λήψη της επικουρικής τους σύνταξης από την ημερομηνία καταβολής της κύριας σύνταξής τους.

Η άρνηση των αρμόδιων υπηρεσιών να δώσουν λύση στο δίκαιο αίτημα των συναδέλφων από τον ΟΤΕ, ώστε να αναγνωρίσουν τον αναγκαίο ελάχιστο χρόνο προϋπηρεσίας και να λάβουν κανονικά την επικουρική τους σύνταξη, οδήγησε το Σύλλογό μας να ζητήσει την κατάθεση νέας τροπολογίας, αίτημα που υιοθέτησε το ΚΚΕ, καταθέτοντάς την στις 23/11/2020 (παρατίθεται πιο κάτω), μαζί με άλλες τρεις τροπολογίες που αναφέρονταν στην επαναφορά 13ου & 14ου  μισθού και σύνταξης για εργαζόμενους & συνταξιούχους, την εφ’ άπαξ ενίσχυση με 600 ευρώ των εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ και αυτοαπασχολούμενων στο προς συζήτηση Σ/Ν του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο: Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένωνκαι ευάλωτων κοινωνικών ομάδων κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση τωνανέργων.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή η κυβέρνηση απέρριψε όλες τις τροπολογίες του ΚΚΕ, κάνοντας όμως δεκτή  τροπολογία που κατέθεσε ένας βουλευτής της Ν.Δ. για την επικουρική σύνταξη και η οποία ήταν πιστή αντιγραφή της τροπολογίας του ΚΚΕ αλλά με άλλο τίτλο. Είναι χαρακτηριστική η σχετική δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ ο οποίος υπερψηφίζοντας την τροπολογία είπε «αρκεί να λυθεί το πρόβλημα και ας κάνετε αυτό το κόλπο». Η τροπολογία ψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής πλην της Ελληνικής Λύσης που δήλωσε «παρών».

Σημείωση: Για την αλήθεια όλων όσων γράφονται παρατίθενται στη συνέχεια και οι δυο τροπολογίες. Πατήστε επάνω για να τις διαβάσετε.

Κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ) η σχετική τροπολογία για την αναδρομική ισχύ της αναγνώρισης προϋπηρεσίας  στις επικουρικές συντάξεις του ΟΤΕ.