Συνταξιουχικό Συλλαλητήριο 1/10/2019

                                                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ με τις προγραμματικές δηλώσεις, τα πρώτα μέτρα (νόμους κλπ) που πήρε, τις εξαγγελίες στην 84η ΔΕΘ, επιβεβαίωσε και δικαιώνει τις εκτιμήσεις του ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος για την φιλομονοπωλιακή ουσία, το φιλοεργοδοτικό ταξικό πρόσημο και της δικής της πολιτικής, όπως και των προηγούμενων. Τη χάραξή της πάνω στα ίδια χνάρια που έχουν αποτυπώσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, οι ξένοι επενδυτικοί όμιλοι, οι αποφάσεις της ΕΕ, οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι σε όλους αυτούς.
Δίνει και θα δώσει τα πάντα στο κεφάλαιο και θα μοιράσει κάποια ψίχουλα στο λαό, που την ίδια στιγμή θα τα παίρνει πίσω με άλλους τρόπους.
Παράλληλα προσπαθεί να δημιουργήσει ελπίδες στους εργαζόμενους και συνταξιούχους για θετικές λύσεις σε προβλήματα.
Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στη νέα αυτή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού με ψεύτικες ελπίδες και πάλι. Θα την ξεσκεπάσουμε, θα αποκαλύψουμε τη σκληρή ταξική, αντιλαϊκή διάστασή της. Θα εντείνουμε τις προσπάθειες και τις δράσεις μας για να δυναμώσουν οι αγώνες ενάντια στην νέα επίθεση στα δικαιώματά μας. Απορρίπτοντας τη μοιρολατρική λογική να αρκεστούμε στα ψίχουλα, θα διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και του λαού μας.
Στην κατεύθυνση αυτή το συνταξιοδοτικό κίνημα με απόφαση της ΣΕΑ οργανώνει αγωνιστικές περιφερειακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από 1 – 11 Οκτώβρη, εν όψει της 1ης Οκτώβρη, Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας. Στην Αττική η κινητοποίηση θα γίνει στης 1η Οκτώβρη, στην Αθήνα, 10 πμ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
                                    

                                                                               Το Διοικητικό Συμβούλιο