Συνεχιζουν οι λιμενεργατες τον αγωνα


Από την τραγωδία ξεπήδησε ένας ελπιδοφόρος αγώνας


Χαιρετίζουμε τον απεργιακό  αγώνα των εργαζομένων στο κάτεργο της COSCO, που συνεχίζουν με πείσμα, αποφασιστικότητα και θάρρος την πάλη τους, διεκδικώντας στοιχειώδη δικαιώματα στην εργασία και στη ζωή. Συνθήκες εργασίας τέτοιες που να προστατεύουν την σωματική ακεραιότητά τους, να εξασφαλίζουν πως δεν θα θρηνήσουν άλλα θύματα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και στυγνής αδιαφορίας για τους εργάτες.
Το σύνθημα «όχι άλλοι νεκροί στο βωμό των κερδών των εργοδοτών» δίνει όλο το νόημα του αγώνα των εργατών  της COSCO, αλλά και όλων τω άλλων κλάδων, όπως οι διανομείς, όπου οι εργαζόμενοι μετρούν κάθε μέρα νέες ανθρώπινες απώλειες.
Η απεργία σηματοδοτεί επίσης την αποφασιστικότητα του εργατικού κινήματος να καταργήσει στην πράξη την αντεργατική νομοθεσία. Οι εργάτες στην COSCO οπλισμένοι με την οργή και τη δυναμική της μαζικής συμμετοχής τους στον αγώνα, ενισχυμένοι με την τεράστια συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ταξικού εργατικού κινήματος πέταξαν στα σκουπίδια το νόμο Χατζηδάκη, αγνόησαν τις αποφάσεις των δικαστηρίων, που έβγαλαν παράνομη την απεργία τους, αδιαφορούν για την τρομοκρατία της εργοδοσίας και τη συκοφαντική επίθεση της κυβέρνησης, εξαφανίζουν την υπονομευτική τακτική του εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, η εργοδοτική προκλητική τακτική δέχτηκαν ένα νέο ισχυρό χαστούκι, μετά την περηφανή, νικηφόρα απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην e-food, την τεράστια επιτυχία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών.
Οι αγώνες αυτοί είναι μία ακόμη επιτυχία του ταξικού εργατικού κινήματος, που δεν τα διπλώνει μπροστά στις δυσκολίες, δεν υποκύπτει στην εργοδοτική τρομοκρατία του τεράστιου μονοπωλίου της COSCO, δεν υποχωρεί μπροστά στην κυβερνητική επίθεση. Σημαίνουν πως όχι μόνο «δεν πάνε χαμένοι», αλλά αντίθετα έχουν θετικά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα, μπορούν να διαμορφώσουν ακόμα πιο ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης και έντασης της πάλης του εργατικού κινήματος. Είναι μια απόδειξη πως οι αγώνες των εργαζομένων αποτελούν τον μοναδικό δρόμο και τρόπο αντίστασης στην αντεργατική πολιτική, αντεπίθεσης για την υπεράσπιση και διεκδίκηση δικαιωμάτων και αιτημάτων.
Η προοπτική της ανατροπής της πολιτικής αυτής ανοίγεται πιο καθαρή στα μάτια των εργαζομένων. Η άνοδος της ταξικής πάλης, η μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων στα ταξικά συνδικάτα, το δυνάμωμα της αλληλεγγύης και της κοινής, ενιαίας αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων και του λαού, όπως εκφράζεται από την ανάταση της λαϊκής πάλης για όλα τα σοβαρά προβλήματα, που βασανίζουν το λαό, είναι ο μονόδρομος για τη λαϊκή συμμαχία.
Στο δρόμο αυτό θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και οι συνταξιούχοι, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Για να ενισχύσουμε τον κοινό αγώνα μας, να βοηθήσουμε στην προστασία των δικαιωμάτων τους,  της ίδιας τους της ζωής.