Συμπαράσταση στους αγώνες των Εργαζομένων

Εκφράζουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, τουρισμό- επισιτισμό, τηλεπικοινωνίες, χρηματοπιστωτικό, τύπου-χάρτου, ΛΑΡΚΟ κ.α.), που αγωνίζονται ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία χτυπάει τα εργατικά δικαιώματα, τους μισθούς, τη σταθερή εργασία, ενισχύει τα ταξικά χαρακτηριστικά της παιδείας, σε βάρος των παιδιών της εργατικής τάξης και σε όφελος της ιδιωτικής παιδείας και παραπαιδείας. Αφήνει τη δημόσια υγεία στην ίδια τραγικά ανεπαρκή κατάσταση. Πολιτική που γεμίζει τα ταμεία της μεγαλοεργοδοσίας με μπόλικο χρήμα, που έχει μαζευτεί και θα πληρωθεί από τον ιδρώτα και το στύψιμο του ελληνικού λαού. Που δίνει κάθε ελευθερία στους εργοδότες να αυθαιρετούν σε βάρος των εργαζομένων.

Απαιτούμε τη διασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων και ανέργων, εποχικά εργαζομένων, την εφαρμογή των ΣΣΕ, την εξασφάλιση των όρων υγιεινής και προστασίας στους χώρους εργασίας, την πληρωμή δεδουλευμένων, την κατάργηση των αντεργατικών ΠΝΠ, την απόσυρση του ν/σ για την παιδεία, την κάλυψη όλων των κενών στο δημόσιο σύστημα υγείας, το σταμάτημα της πορείας ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της.

Οι αγώνες χιλιάδων εργαζομένων σε δεκάδες κλάδους εκφράζουν τα συμφέροντα του συνόλου του εργαζόμενου λαού, που σήμερα και με αφορμή την πανδημία, πριν προλάβει να μετρήσει τις πληγές του από την αντεργατική- αντιλαϊκή λαίλαπα της προηγούμενης δεκαετίας της οικονομικής κρίσης, αρχίζει να βιώνει μια νέα επιδρομή στο βιοτικό και εργασιακό επίπεδό του.

Η πολιτική της κυβέρνησης δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την πανδημία και την ανάγκη του λαού να προστατέψει τον εαυτό του από αυτήν. Οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν καθήκον και το κάνουν με αγωνιστική δράση να προστατευτούν και από την αντεργατική πανδημία. Ο εχθρός είναι ορατός και τον ξέρουμε. Είναι το κεφάλαιο και οι πολιτικές των κυβερνήσεών του.