Συμπαράσταση στην κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών στις 7 Απρίλη

Προς την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε)

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στην αγωνιστική κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας στις 7 Απρίλη με κύρια αιτήματα την ικανοποίηση και επίλυση όλων των αιτημάτων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες δομές του συστήματος υγείας, προκειμένου να μπορέσετε να ανταποκριθείτε με τους καλύτερους όρους στην καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων νοσοκομειακών που κάθε μέρα ασταμάτητα, υπερβάλλοντας εαυτόν, μάχονται για την ανθρώπινη ζωή μέσα στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η ανθυγιεινή πολιτική της κυβέρνησης, η οποία μέσα από ανέξοδες κορώνες για τους «ήρωες νοσοκομειακούς» κλπ, αρνείται στην ουσία να πάρει τα άμεσα, επείγοντα μέτρα για τη στήριξή σας στον δύσκολο αγώνα που διεξάγετε.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να διαθέσει τώρα όλα τα απαραίτητα κονδύλια για να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, να εξασφαλιστεί όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός σε προστατευτικά υλικά των εργαζομένων υγειονομικών, του ειδικού εξοπλισμού για την εξέταση και περίθαλψη των ασθενών, να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ, να ενισχυθούν οι δομές της ΠΦΥ. Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν όλες οι κυβερνήσεις. Να επιταχθούν τώρα όλες οι ιδιωτικές μονάδες υγείας. Να μπει τέρμα στην κερδοσκοπική λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών και εξεταστηρίων.