ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΩΡΑ 10.30 π.μ.

Αθήνα 9 Φλεβάρη 2023

                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


    Συνάδελφοι

    Η πλήρης αποκάλυψη των ψεμάτων της κυβέρνησης όσον αφορά τις «αυξήσεις» των συντάξεων που επήλθε την ημέρα της είσπραξής τους από τους συνταξιούχους στις τράπεζες ήταν κάτι αναμενόμενο.
    Εκατοντάδες χιλιάδες είδαν μηδέν, άλλοι τόσοι μέτρησαν ελάχιστα, κι ακόμη τόσοι ψίχουλα. Κι όσοι πήραν κάτι παραπάνω το ροκάνισαν οι αυξήσεις της εισφοράς αλληλεγγύης, της κράτησης για τον ΕΟΠΠΥ και η εφορία.
    Όλο το προηγούμενο διάστημα οι συνταξιουχικές οργανώσεις με επιχειρήματα είχαμε προειδοποιήσει τους συναδέλφους για την αλήθεια, που προσπάθησε η κυβέρνηση να κρύψει με την προπαγάνδα της. Η οργή και κατακραυγή εναντίον της ξεχείλισαν.

   Το κατάλαβε άλλωστε κι αυτή, γι’ αυτό, θορυβημένη, έσπευσε αμέσως να προαναγγείλει την παροχή ενός ακόμη ψίχουλου 250 ευρώ… το Πάσχα σε όσους δεν πήραν τίποτα, εν όψει εκλογών, όπου οι ψήφοι των εκατομμυρίων αγανακτισμένων συνταξιούχων είναι το αγωνιωδώς ζητούμενο από το κυβερνητικό κόμμα. Και για όσους τους χρωστάνε οι κυβερνήσεις χρόνια τώρα τις επικουρικές, έταξε ένα 100ρικο το μήνα, που θα κρατηθεί από τα αναδρομικά τους όταν τα πάρουν.

    Δεν θα τους τη χαρίσουμε όμως. Το οργανωμένο κίνημά μας θα κάνει ότι μπορεί ώστε η αγανάκτηση, η οργή των συνταξιούχων να εκφραστούν και με αγωνιστική ένταση και με πολιτική καταδίκη των αντισυνταξιουχικών επιλογών.

    Συνάδελφοι,

    Η ΣΕΑ των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα, για να προβάλει και πάλι επίμονα, χωρίς ταλαντεύσεις την απαίτηση ικανοποίησης των αιτημάτων μας. Οι συνταξιούχοι δεν θα σταυρώσουμε τα χέρια περιμένοντας από τις εκλογές κάποιον σωτήρα να μας σώσει. Τους δοκιμάσαμε και γευτήκαμε από πρώτο χέρι τις ίδιες αντεργατικές- αντιλαϊκές πολιτικές τους. Όπου στο συνταξιοδοτικό ειδικά έδωσαν όλοι… τα ρέστα τους για το σφαγιασμό των συντάξεων.

Η συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στις 14 Φλεβάρη, Τρίτη ώρα 10.30 π.μ στα Προπύλαια. Προσυγκέντρωση ώρα 10.00 Κοραή & Σταδίου.

Να είμαστε όλοι εκεί. Δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Μόνο με αγώνες θα διεκδικήσουμε, μόνο με αγώνες θα πετύχουμε.

                                         ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ