Προϋπολογισμος μέ τάξικο πρόσημο

Shopping basket with foods on the pile of receipt. Consumerism and grocery expenses budget. 3d illustration

Αθήνα 29 Νοέμβρη 2021

                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι αντεργατικός, αντιλαϊκός, ταξικός υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα με την ακρίβεια που θα τσακίσει το λαϊκό εισόδημα, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, αντί για μέτρα στήριξής του, θα υποχρεωθούν να υποστούν μια νέα μεγάλη φορολογική αφαίμαξη.

Εν μέσω του δεύτερου, ιδιαίτερα φονικού, κύματος της πανδημίας ο λαός, αντί για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, θα δει να υπονομεύεται ακόμα περισσότερο η ικανότητά του να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό. Ο λαός θα κληθεί να επιβιώσει σε χειρότερες συνθήκες υγείας- περίθαλψης.

Προς χάριν της «πράσινης ανάπτυξης» δεν προβλέπεται τίποτα για την προστασία του λαού και του περιβάλλοντος από καταστροφικά φυσικά φαινόμενα (φωτιές, πλημμύρες, σεισμούς).

Αντίθετα οι μονοπωλιακοί όμιλοι θα τσεπώσουν άμεσα 11 δισεκ. ευρώ για τις «επενδύσεις» τους, θα απαλλαχτούν από εισφορές σε ταμεία για νέες προσλήψεις, θα κερδίσουν από τη μείωση των εισφορών τους, επίσης θα ωφεληθούν από μερικές πρόσθετες φοροαπαλλαγές για τις μπίζνες που θα κάνουν.

Και βέβαια παραπονεμένες δεν θα μείνουν οι πολυεθνικές των εξοπλισμών, που θα εισπράξουν εκατοντάδες εκατ. ευρώ για τα όπλα που θα μας πουλήσουν.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν έχουν άλλο δρόμο να ακολουθήσουν, παρά να κάνουν δικό τους όπλο το σύνθημα «ο λαός θα σώσει το λαό». Να αντεπιτεθούν αγωνιστικά και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

                ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ