ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ Η ΑΠΟΦΥΛΑΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΗ -ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΑΤΕΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «ανεξάρτητη» αστική δικαιοσύνη μας έδωσε το σύνθημα: λευτεριά στους φασίστες!!!

Ένας εισαγγελέας και κάποιοι δικαστές αποφάσισαν πως, αφού δεν υπήρξε απαλλαγή και αθώωση των ναζί δολοφόνων στη δίκη τους, έπρεπε να βρεθεί άλλος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι ακόμα, ένα χρόνο μετά, δεν έχει ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό. Έτσι η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου της δίκης τους πως η φασιστική – ναζιστική Χρυσή Αυγή και η ηγεσία της συνιστούν εγκληματική οργάνωση με στόχο την διάπραξη συνειδητών, οργανωμένων εγκλημάτων, όπως η σχεδιασμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μεταλλάχτηκε από τον εισαγγελέα και τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας σε «αδίκημα(!!!) που τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών». Κάπως σαν «την κακιά στιγμή». Κι έτσι ο πυρηνάρχης της ΧΑ στη Νίκαια Γ. Πατέλης, κατά δική του δήλωση, εν δυνάμει σφαγέας «όποιου κινείται» αφέθηκε ελεύθερος, να κάνει τις βόλτες του στις γειτονιές, όπου με εντολή του σφάχτηκε ο Παύλος Φύσσας και υπήρξαν τα άλλα θύματα της δολοφονικής δράσης της ΧΑ.

Καταδικάζουμε την προκλητική απέναντι στο λαϊκό, αντιφασιστικό φρόνημα απόφαση του Εφετείου. Καμιά τέτοια απόφαση δικαστηρίου δεν πρόκειται να τους απαλλάξει από την λαϊκή ετυμηγορία, πως είναι «ναζιστική, φασιστική εγκληματική οργάνωση».

Στη συνείδηση του λαού οι ναζί δολοφόνοι θα είναι πάντα τέτοιοι. Το εργατικό- λαϊκό κίνημα θα συνεχίσει να επαγρυπνεί και με την πάλη του θα τσακίσει το φασιστικό τέρας, που επιχειρεί να σηκώσει πάλι κεφάλι, έχοντας και τις πλάτες κύκλων μέσα στην κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη.

               ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ