Πολιτικάντικη μομφή στα έδρανα της βουλής και αγωνιστική μομφή στους δρόμους των αγώνων


Για άλλη μια φορά είδαμε και ακούσαμε τους δύο… ηγέτες, Μητσοτάκη και Τσίπρα, να «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» σε ένα σόου ανούσιας αντιπαράθεσης, που η θλιβερή κατάληξή της ήταν η Πολακιάδα, η Αδωνιάδα, η Φουρθιωτιάδα και NOVARTISιάδα με τα… τσίγκινα σωβρακάκια, τους τσακωμούς στο καφενείο της βουλής και άλλες τέτοιες γελοιότητες!!!
Αντιπαράθεση που χρησίμευσε για την κάλυψη της απόλυτης συμφωνίας τους στο μετά από δυο μέρες συζητούμενο ν/σ για τον αναπτυξιακό νόμο
, όπου η «διαφωνία» τους- εκτός από τη στάση τους στην ψηφοφορία- ήταν, ποιανού ο νόμος είναι πιο αποτελεσματικός στην παροχολογία και διευκόλυνση προς τα μονοπώλια και τους επενδυτές να αναπτύξουν την κερδοσκοπική δράση τους αποτελεσματικότερα. Χαρακτηριστικά ο  εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Μαμουλάκης, στην αρμόδια Επιτροπή της βουλής είπε προς την κυβέρνηση «ευτυχείς είμαστε που αναγνωρίζετε την επιτυχία του νόμου 4399/2016». Τόση αντίθεση!!!
Τις ίδιες ώρες και παράλληλα όλο το προηγούμενο αλλά και επόμενο διάστημα εμείς είμαστε μάρτυρες και φυσικά άμεσοι συμμέτοχοι στις αγωνιστικές μομφές και εκφράσεις καταδίκης, που καταθέτουν κάθε μέρα- στην κυριολεξία- οι εργαζόμενοι και ο λαός ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της εργοδοσίας, όλων των κυβερνήσεων, που βέβαια η μία είναι προέκταση της άλλης. Πολιτική, που προτάσσοντας την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων και των επιχειρηματικών ομίλων, στρέφεται ενάντια στα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.
Οι εργαζόμενοι από την Πάτρα, μαζί με τη δημοτική τους αρχή, είχαν αγωνιστικό ραντεβού στο Σύνταγμα- έξω από τη βουλή-  με τα συνδικάτα της Αττικής, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική την ώρα της δικομματικής αντιπαράθεσης- παρωδίας μέσα στη βουλή.
Οι εργαζόμενοι στη νηματουργία Βαρβαρέσος στη Νάουσα κατέθεσαν τη δική τους μομφή στην κυβέρνηση, απεργώντας για την πληρωμή των δεδουλευμένων 7 μηνών, την ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ.
Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ πρόσθεσαν τη δική τους μομφή, αγωνιζόμενοι για να μη βρεθούν στο δρόμο άνεργοι και ξεσπιτωμένοι.
Οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια Καβάλας και ο λαός της περιοχής, σε κοινό μέτωπο ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να απολύσει όλους τους συνδικαλιστές στο σωματείο και να καταργήσει εργασιακά δικαιώματα, απέστειλαν μια αγωνιστική μομφή στην κυβερνητική πολιτική.
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ΣΥ, σε όλα τα νοσοκομεία, στα δυο χρόνια της πανδημίας ιδιαίτερα, έχουν καταθέσει δεκάδες μομφές καταψήφισης των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, που οδήγησαν το ΕΣΥ στην οικτρή σημερινή του κατάσταση και συνεχίζουν με νέους αγώνες.
Τα εργατικά συνδικάτα της Αττικής επανέρχονται με νέα μομφή στις 26/2 και συγκέντρωση στην Αθήνα. Το ίδιο στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.
Οι εργάτες της COSCO με την απεργιακή κινητοποίησή τους κατέγραψαν μία ακόμη πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία.
Οι συνταξιούχοι απέστειλαν προς την κυβέρνηση τη δική τους μομφή, καταγγέλλοντας την άγρια φορολόγηση των αναδρομικών, που τους καταβλήθηκαν.
Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και σωματεία της πόλης με παράσταση στη ΔΕΗ κατήγγειλαν τις αυξήσεις στο ρεύμα, προσθέτοντας τη δική τους μομφή στις άλλες.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Ζακύνθου ομόθυμα απαιτούν την ανάκληση των απολύσεων εργαζομένων από τα ΚΤΕΛ, μεμφόμενοι την κυβερνητική πολιτική, που επιτρέπει στην εργοδοσία τέτοιες πρακτικές.
Οι αγρότες με τα αγωνιστικά μπλόκα τους σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας λύσεις σε μια σειρά προβλήματα για την επιβίωσή τους, έστειλαν μια ξεκάθαρη μομφή στην κυβερνητική πολιτική, που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα.
Οι πυρόπληκτοι, σεισμόπληκτοι, πλημμυρόπληκτοι σε κάθε περιοχή της χώρας, με την οργανωμένη αγωνιστική δράση τους, έθεσαν τη μομφή τους προς την κυβέρνηση, που στην ουσία δεν παίρνει κανένα σοβαρό μέτρο για να τους βοηθήσει.
– Κι ασφαλώς παρόμοιες μομφές έχουν καταθέσει πριν λίγο καιρό οι εργαζόμενοι στην e-food, ξανά στις COSCO και ΛΑΡΚΟ, στις τηλεπικοινωνίες και άλλες επιχειρήσεις,
Από τη μορφή αυτής μομφής, που είναι και η πιο ουσιαστική, εκφράζει την πραγματική εργατική και λαϊκή αντίθεση στις πολιτικές αυτές, δεν γλίτωσε, ούτε θα γλιτώσει καμία κυβέρνηση, κανενός προσήματος και αυτοπροσδιορισμού, όσες μανούβρες, όσους αστικούς πολιτικαντισμούς κι αν επιστρατεύει για να ξεγελά τους εργάτες και το λαό. Μομφή, που όταν έρθει η ώρα, θα ψηφιστεί από το λαό στο λαϊκό κοινοβούλιο και θα θέσει στο περιθώριο όλους αυτούς, που υπηρετούν το σύστημα και τους εντολείς τους.