ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ.ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ

Αθήνα 30 Σεπτέμβρη 2021

                           Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι- συναδέλφισες

Η κυβέρνηση, προωθώντας τις αντεργατικές- αντιασφαλιστικές πολιτικές της ακόμα παραπέρα, ψήφισε τον νόμο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στο ασφαλιστικό μέλλον όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων.

1. Το νέο επικουρικό ταμείο κεφαλαιοποίησης των εισφορών των νέων εργαζομένων θα παραδώσει τον τεράστιο κουμπαρά (ύψους περίπου 80 δισεκ. ευρώ) των αποθεματικών που θα δημιουργηθούν από τις εισφορές στα χέρια των διαφόρων επιχειρηματικών ομίλων (τράπεζες, ασφαλιστικές, επενδυτές κάθε είδους) για αξιοποίηση, εκμετάλλευση και κερδοφορία. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία εξασφάλιση ότι μετά από 40 και παραπάνω χρόνια εργασίας θα πάρουν σύνταξη.

2. Το σημερινό επικουρικό ταμείο θα υποστεί καθίζηση των εσόδων του, το έλλειμμά του υπολογίζεται- σε βάθος 30ετίας- σε πάνω από 50 δισεκ. ευρώ. Οι σημερινοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι θα βρεθούμε στον άμεσο κίνδυνο να υποστούμε και νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεών μας ή ακόμα και την πλήρη κατάργησή τους στα επόμενα χρόνια.

3. Η ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ έχει ήδη μπει σε τροχιά, αφού η βασικότερη λειτουργία του, που είναι η έκδοση συντάξεων, παραδίδεται σε λογιστικά και δικηγορικά γραφεία, τα οποία θα πληρώνουν και οι ασφαλισμένοι και ο ΕΦΚΑ για την… παροχή των υπηρεσιών τους.

4. Η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας επίσης έχει ήδη εξαγγελθεί και προωθείται από την κυβέρνηση, με την πλήρη εκχώρηση νοσοκομειακών μονάδων και λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και της ΠΦΥ, με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού (ΣΔΙΤ), το κλείσιμο νοσοκομείων, τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης του κράτους για τους ασφαλισμένους.

5. Η εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη για το συνδικαλιστικό κίνημα αποτελεί τη μεγαλύτερη επιχείρηση των τελευταίων δεκαετιών από μεριάς κράτους και κεφαλαίου για το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του ταξικού εργατικού- λαϊκού κινήματος.

6. Η ακρίβεια για τα λαϊκά νοικοκυριά, που ξέσπασε με αφορμή τις τεράστιες αυξήσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, θα επιφέρει σκληρό χτύπημα στο βιοτικό επίπεδο εργαζομένων και συνταξιούχων.

7. Η κλοπή των συντάξεων και των συνταξιούχων συνεχίζεται. Οι αντιασφαλιστικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων εφαρμόζονται.

Απέναντι σε όλα αυτά το κίνημά μας δεν μένει με σταυρωμένα χέρια. Απαντάμε, συνεχίζουμε με κλιμάκωση και ένταση των αγώνων μας. Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις έχουν προκηρύξει τη διοργάνωση Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου στις 8 Οκτώβρη, ώρα 11.30 στην Αθήνα, με συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Δεν ξεχνάμε τίποτα. Η πανδημία δεν σημαίνει αμνησία.

Διεκδικούμε με αγώνα όλα όσα μας έχουν κλέψει.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 8 ΟΚΤΩΒΡΗ  ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.

                     ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ