ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 23 Σεπτέμβρη 2022

Η ανθρωπότητα βρίσκεται πλέον μπροστά στον κίνδυνο ενός
παγκόσμιου ολοκαυτώματος

Ο τοπικός πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει να μετατρέπεται στο φυτίλι για την έκρηξη του τρίτου παγκόσμιου.

Το ποιός θα ανάψει το σπίρτο, λίγη έχει πια σημασία, αφού τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά κράτη και δυνάμεις για άλλη μια φορά αποδείχνουν πως η προστασία των εκατέρωθεν μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων είναι το μοναδικό καθήκον τους, στο βωμό του οποίου δεν διστάζουν να θυσιάσουν
την ύπαρξη της ίδιας της ανθρωπότητας.
Η απόφαση της ρωσικής ηγεσίας να κλιμακώσει τον πόλεμο και να προειδοποιήσει τη «δύση» ακόμη και με χρήση πυρηνικών όπλων, απαντά στην τεράστια επιχείρηση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ να στηρίξουν με όλα τα μέσα την αντιδραστική ηγεσία της Ουκρανίας, αλλά και στο δόγμα του ΝΑΤΟ για δικαίωμα στο «πρώτο πυρηνικό πλήγμα».
Η προειδοποίηση του Κινέζου προέδρου προς τις ΗΠΑ κύρια, με αφορμή την προκλητική παρέμβαση των αμερικανών στην Ταϊβάν, ότι ο κινέζικος στρατός προετοιμάζεται για «πραγματική μάχη» συνιστά μια ακόμα επικίνδυνη κλιμάκωση των αντιπαραθέσεων και συγκρουσιακών γεγονότων.
Από την άλλη το γρονθοκόπημα των οικονομικών μέτρων πίεσης της μιας πλευράς σε βάρος της άλλης έχει δημιουργήσει μια δραματικά ασφυκτική κατάσταση σε βάρος όλων των λαών, ειδικά των ευρωπαϊκών, όπου καλούνται «να πληρώσουν τα σπασμένα» των ιμπεριαλιστικών –
πολεμικών αντιπαραθέσεων στην Ουκρανία. Η ζωή των εργαζόμενων,λαϊκών στρωμάτων βυθίζεται στο ζόφο της ανέχειας, της φτώχειας,σαρώνεται από την καλπάζουσα ακρίβεια, χωρίς να φαίνεται πως υπάρχει διέξοδος από την τραγωδία αυτή σε βάθος χρόνου.
Μπροστά στους λαούς προβάλλει το δικό τους άμεσο, επείγον καθήκον να προστατέψουν την ανθρωπότητα από την καταστροφή. Να ξεσηκωθούν σε μια παγκόσμια πανεργατική, παλλαϊκή δράση ανατροπής των δυνάμεων που μας οδηγούν στον όλεθρο.
Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, ο ελληνικός λαός δεν έχουν άλλο δρόμο, άλλο τρόπο παρά να οργανώσουν, να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στον πόλεμο, στην συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν. Να προβάλουν ακόμα πιο έντονα τα συνθήματα να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις, να σταματήσει κάθε μορφής συνεργασία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με τις εμπόλεμες πλευρές, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ.


Στις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων στις 5 Οκτώβρη, στην Πανελλαδική Απεργία της 9 Νοέμβρη η εργατική τάξη, ο λαός της χώρας μας θα στείλουμε ακόμα πιο ισχυρά αντιιμπεριαλιστικά, αντιπολεμικά μηνύματα.


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
-ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ- ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
-ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
-ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ