ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΝΟΥΣ

Αθήνα 12 Γενάρη 2024
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταγγέλλουμε τις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες που με τις στρατιωτικές επεμβάσεις τους ενάντια στην Υεμένη, με πρόφαση την προστασία της διεθνούς ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα στενά του Ορμούζ από τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία, που μεταφέρουν εμπορεύματα στο Ισραήλ, ανοίγουν ένα νέο μέτωπο στη Μέση Ανατολή, απλώνουν τη φωτιά του πολέμου ευρύτερα,
οδηγούν όλη την περιοχή σε μια μεγαλύτερη πολεμική ένταση, προκαλώντας ή επιδιώκοντας να την παρασύρουν κι άλλες χώρες σε έναν γενικευμένο πόλεμο.
Με τον τρόπο αυτό ευλογούν και την ισραηλίτικη τακτική διάχυσης του πολέμου ενάντια σε άλλες χώρες, στον Λίβανο, στη Συρία, στο Ιράν.
Ταυτόχρονα δημιουργούν μια παγκόσμια οικονομική αναταραχή, γύρω από τον έλεγχο και τη διαμόρφωση των τιμών των υγρών καυσίμων, αλλά και τους ανταγωνισμούς με τα άλλα ιμπεριαλιστικά μπλοκ για τους διαδρόμους των μεταφορών εμπορευμάτων και πρώτων υλών.

Οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις συγκρούσεις αυτές, να χάσουν έχουν μόνο, όπως άλλωστε αποδείχνουν οι πρόσφατες δραματικές εξελίξεις στην περιοχή αυτή. Μαζί τους και ο ελληνικός, που πληρώνει αυτήν την κατάσταση με ακρίβεια, ανεργία, φτώχεια.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να απέχει από κάθε συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ανταγωνισμούς, να αποσύρει κάθε στρατιωτική δύναμη και μονάδα από την περιοχή, να ακυρώσει την διάθεση κάθε στρατιωτικής υποδομής στην αμερικανική- ΝΑΤΟική πολεμική μηχανή.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ