ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Αθήνα 14 Μάρτη 2023

                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση, βγάζοντας τα ανάποδα συμπεράσματα από την προκλητικά ασύδοτη λειτουργία του ιδιωτικοποιημένου τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Του ιδιωτικοποιημένου οδικού δικτύου, που αποφασίζει κατά το δοκούν το ύψος των διοδίων. Τη λειτουργία των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων, που ενδιαφέρονται μόνο για το πλήθος των προσγειώσεων και απογειώσεων, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πτήσεων. Την κερδοσκοπική μανία του ιδιωτικού τομέα υγείας, που, εξαιτίας της, εκβιάζει αισχρά το λαό για την παροχή περίθαλψής του.
Τη συνολική, με ιδιωτικά κριτήρια, λειτουργία των σιδηροδρόμων, που κατέληξε στο έγκλημα των Τεμπών. Τις απόλυτα ιδιωτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά το δοκούν και ανάλογα με τα εποχικά συμφέροντά τους, έχοντας στις πλάτες τους σειρά δολοφονικών ναυαγίων. Όταν μάλιστα όλοι αυτοί οι ιδιώτες κάθε χρόνο τσεπώνουν δισεκατομμύρια κρατικές επιχορηγήσεις για τις δήθεν απώλειες κερδών, άγονες γραμμές κ.α., φορτώνοντας το κράτος με τεράστια ελλείμματα, που τα πληρώνει ο λαός. Στο φόντο όλων αυτών τι κάνει η κυβέρνηση;

Προωθεί επειγόντως, για να προλάβει, μήπως και της ξεφύγει, την ιδιωτικοποίηση του νερού, των συστημάτων ύδρευσης των πολιτών όλης της χώρας, σε όλες τις πόλεις και περιοχές. ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και οι όλες οι δημοτικές υπηρεσίες ύδρευσης- αποχέτευσης μπαίνουν στο στόχαστρο του ξεπουλήματος σε ιδιωτικά, μονοπωλιακά συμφέροντα, που μάλιστα όπου πήγαν σε άλλες χώρες και ανέλαβαν την διαχείριση αυτών των συστημάτων, οδήγησαν σε τραγικά αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση, το εργατικό, λαϊκό κίνημα δεν θα επιτρέψουν την πολιτική, που θα οδηγήσει το λαό να λέει το νερό- νεράκι. Να πληρώνει πανάκριβο το νερό από τις δικές του λίμνες, τα δικά του ποτάμια, τις δικές του πηγές. Η οργή για το έγκλημα στα Τέμπη θα βγαίνει στην επιφάνεια πλέον σε κάθε περίπτωση αντιλαϊκής, επικίνδυνης για τη ζωή του λαού πολιτική. Δεν θα περιμένουμε να μετρήσουμε νεκρούς, δηλητηριασμένους, διψασμένους και από την αντιλαϊκή αυτή επιλογή.

Φτάνει ως εδώ. Νερό σημαίνει ζωή. Δεν θα την αφήσουμε στα άπληστα χέρια των κερδοσκόπων. Κάτω τα χέρια από νερό. Νερό, ύδρευση κοινωνικό, λαϊκό αγαθό και υπηρεσία απόλυτα δωρεάν σε όλα τα νοικοκυριά.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/3 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6.15 ΜΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

                   ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ