ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ COSCO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθηνα 27/10/2021

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μας για το στυγερό εργοδοτικό έγκλημα στον Πειραιά, στο κάτεργο της COSCO, όπου ένας εργάτης βρήκε φρικτό θάνατο στην ώρα της εργασίας του. Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της COSCO για την κυνική, βρωμερή προσπάθεια να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τα αλλεπάλληλα εγκλήματα που συμβαίνουν στους χώρους εργασίας του λιμανιού, ειδικά αυτό το τελευταίο.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους στην COSCO και δηλώνουμε την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξή μας στον απεργιακό αγώνα τους, για την διεκδίκηση ΣΣΕ και μέτρων προστασίας της υγείας και σωματικής ακεραιότητάς τους στους χώρους δουλειάς του λιμανιού.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που, παρ’ όλο ότι καθημερινά αποδείχνεται ο αντεργατικός χαρακτήρας της κυβερνητικής νομοθεσίας, παλιότερης και πρόσφατης, από την βιασύνη με την οποία οι εργοδότες σπεύδουν να την εκμεταλλευτούν, για να εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων, το χτύπημα των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους, επιμένει στον αντεργατικό κατήφορό της και στην επιθετικότητα προς τους εργαζόμενους και το λαό.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν πρόκειται να πτοηθούμε από την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης – εργοδοσίας. Αντίθετα μας ατσαλώνει με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για σύγκρουση με αυτήν, μέχρι την ανατροπή της, την οριστική απαλλαγή των εργαζομένων από αυτή.

                   ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ