Ο λαός με την συνεχή, εντεινόμενη πάλη του θα σώσει το λαό.

Αθήνα 10 Γενάρη 2022

                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζουμε τα εργατικά συνδικάτα, τους εργαζόμενους σε κλάδους- ειδικά υγειονομικούς-, τους γονείς, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, που μπροστά στη κατ’ εξακολούθηση εγκληματική και αδιάφορη για την υγεία του λαού πολιτική της κυβέρνησης, προχωρούν σε οργάνωση κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων, απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων προστασίας της λαϊκής υγείας.

 Στηρίζουμε τις δράσεις αυτές, συμμετέχουμε με τις δικές μας κινητοποιήσεις διεκδίκησης των αιτημάτων μας για το ασφαλιστικό και την υγεία, προβάλλοντας τα ίδια αιτήματα προς την κυβέρνηση.

Δυο χρόνια τώρα, η πολιτική της «ατομικής ευθύνης» που φορτώνεται αποκλειστικά στους εργαζόμενους και το λαό, ενώ απαλλάσσει από κάθε υποχρέωση την κυβέρνηση, το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία,  προικοδοτεί τους επιχειρηματίες της υγείας με εκατομμύρια κέρδη, έχει δημιουργήσει και επιτείνει τη σημερινή τραγική κατάσταση.

Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί και εκατοντάδες χιλιάδες οι προσβεβλημένοι από τις συνεχείς νέες μεταλλάξεις του ιού μεταξύ αυτών και νοσηλευτικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εκατοντάδες οι νοσηλευόμενοι δείχνουν ένα καταρρακωμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Για τους εργαζόμενους και το λαό δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του αγώνα, που θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Ο λαός με την συνεχή, εντεινόμενη πάλη του θα σώσει το λαό.

                    ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ