Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις

Το σωματείο μας συμμετείχε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 10/02/2022 στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, έπειτα από πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις .Στην σύσκεψη συμμετείχαν Εργατικά Σωματεία, η ΕΕΔΥΕ, Φοιτητικοι Συλλόγοι, Σωματεία Αυτοαπασχολουμένων, η ΟΓΕ , και αλλοι φορείς του Λαϊκού κινήματος οπου συζητήθηκε η παραπέρα οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην επικείμενη κύρωση από τη Βουλή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις και η εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ .

Υπογράμμιστηκε πως το ζήτημα της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας και του βαθέματος της εμπλοκής της χώρας μας στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα και τη ζωή της λαϊκής οικογένειας.

Η σύσκεψη κατέληξε σε πρόγραμμα δράσης που περιλαμβάνει συγκέντρωση στην Αθήνα την μέρα που θα μπει προς ψήφιση στη Βουλή η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία. Παράλληλα, μέχρι τότε οι φορείς που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα θα αναπτύξουν πρόγραμμα πολύμορφων δραστηριοτήτων σε χώρους δουλειάς και σε γειτονιές της Αθήνας με στόχο την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων.

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις η Επιτροπή Αγώνα κατά των αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα καλεί το λαό να δυναμώσει ακόμη περισσότερο τον αγώνα του ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Να διεκδικήσει ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά:

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Την επιστροφή όλων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.
  • Την αποδέσμευση της χώρας μας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Υπογραμμίζει πως «ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς».