Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις-Πάρτε πίσω τώρα τήν εγκύκλιο περικοπής τών συντάξεων

Αθήνα 6 Γενάρη 2022

                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «συνέχεια του κράτους» των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ εκφράστηκε άλλη μια φορά στο συνταξιοδοτικό, με πολύ εκκωφαντικό τρόπο. Έτσι το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε (ν. 4387- Καρούμπαλου- άρθρο 7 παρ. 5) και το 2022 η ΝΔ υλοποιεί (εγκύκλιος Τσακλόγλου) την άρνηση καταβολής πάνω από μιας «εθνικών» συντάξεων (κύριων), που μπορεί συνταξιούχος να έχει τεκμηριώσει με βάση τις προϋποθέσεις του (2η κύρια σύνταξη, χηρείας,  αναπηρίας).

Χιλιάδες συνταξιούχοι, που εμπίπτουν στις περιπτώσεις αυτές, θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται άμεσα και κατακόρυφα μέχρι και 268 ευρώ το μήνα. Χαρακτηριστικά η μέση σύνταξη χηρείας που δίνει ο ΕΦΚΑ είναι 438 ευρώ μεικτά. Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες που την παίρνουν θα μείνουν με 170 ευρώ!!!

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την πλήρως απάνθρωπη αυτή απόφασή της και απαιτούμε την ανάκλησή της. Καταγγέλλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που, ενώ νομοθέτησε αυτή την αντισυνταξιουχική ρύθμιση, σήμερα υποκριτικά κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ για την εφαρμογή της δικής του νομοθεσίας.

Οι συνταξιούχοι δεν ξεχνάμε και δεν υποχωρούμε. Με αγώνα θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

                    ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ