ΗΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΑΣΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

Αθήνα 12 Γενάρη 2024

                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν 63 χρόνια δικαστήριο στο Ισραήλ καταδίκασε σε θάνατο τον Άντολφ Άιχμαν, πρώην συνταγματάρχη των ναζιστικών ΕΣ-ΕΣ για την οργάνωση της δολοφονίας εκατοντάδων χιλιάδων εβραίων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στον Β΄ΠΠ. Σήμερα στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης παραπέμπεται κατηγορούμενη η ηγεσία του Ισραήλ, που με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και με τη στήριξη της «πολιτισμένης δύσης»- και της δικής μας κυβέρνησης- οργανώνει  και εκτελεί τη γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Δολοφονεί δεκάδες χιλιάδες αθώους, άοπλους ανθρώπους, γυναίκες, μικρά παιδιά, βρέφη με τα όπλα, την πείνα, τις αρρώστιες. Χιλιάδες είναι οι άταφοι νεκροί στα χαλάσματα της κατεστραμμένης Γάζας. Χιλιάδες οι τραυματίες, που δεν μπορούν να νοσηλευτούν, αφού ισοπεδώνονται τα νοσοκομεία. Η ισραηλινή ηγεσία εξοντώνει συστηματικά έναν ολόκληρο λαό, έχοντάς τον παγιδευμένο σε ένα σύγχρονο Άουσβιτς, διαπράττει ωμά, φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Καταπατά τη διεθνή σύμβαση ενάντια σε γενοκτονίες, που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ, ακριβώς για μην υπάρξει λαός να υποστεί ξανά τα δεινά του εβραϊκού στο σκοτεινό εκείνο παρελθόν.

Η διεθνής λαϊκή κοινή γνώμη έχει καταδικάσει στη συνείδησή της τους δολοφόνους του Ισραήλ, τους εγκληματίες, τους συνενόχους και συνεργούς του στη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Τα Διεθνές Λαϊκό Δικαστήριο έχει γράψει με την  ετυμηγορία των κινητοποιήσεών του, παντού σε όλο τον κόσμο, την απόφασή του: ΕΝΟΧΟΙ. ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει την απόφαση αυτή, ότι κι αν κάνει, ότι κι αν πει.

Οι λαοί όλου σε όλο τον κόσμο απαιτούμε την καταδίκη της ηγεσίας του Ισραήλ από το ΔΔΧ.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η σφαγή των Παλαιστινίων, να σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, στη Δυτική Όχθη.

Απαιτούμε την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη του 1967, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Να γυρίσουν όλοι οι παλαιστίνιοι στην πατρίδα τους. Να διαλυθούν οι εβραϊκοί εποικισμοί σε παλαιστινιακά εδάφη. Να απελευθερωθούν όλοι οι παλαιστίνιοι φυλακισμένοι.

Να προσφέρουν όλοι εκείνοι που ευθύνονται για την τραγωδία του παλαιστινιακού λαού, κάθε οικονομική και άλλη βοήθεια, με ευθύνη του ΟΗΕ και χωρίς ανταλλάγματα, για να ανοικοδομηθεί η κατεστραμμένη χώρα των παλαιστινίων.

                             ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ